Sakarya Üniversitesi Yeni Mezunlarını Uğurladı

Sakarya Üniversitesi Yeni Mezunlarını Uğurladı
23.06.2013
742
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mezuniyet Töreni, öğrenci ve ailelerinin katılımıyla Sakarya Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirdi.

Fakülte ve meslek yüksekokullarından mezun olan binlerce öğrencinin diploma sevinci yaşadığı törene Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ayşenur İslam, Ali İhsan Yavuz, Engin Özkoç,  Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Şenpiliç Onursal Başkanı Haşim Gürdamar ile akademisyen ve öğrencilerin aileleri katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, gönderdikleri telgraflarla öğrencilerin bu mutlu günlerini tebrik ettiler ve başarılarını devamını dilediler.

Tören, Sakarya Üniversitesi öğrencisi milli sporcuların mezuniyet meşalesini yakması ile başladı. SAÜ’nün ulusal ve uluslararası alanda başarılara imza atan teknoloji topluluğu SAİTEM yeni ürettikleri arabalarıyla geçiş yaparken bunu mezun olan öğrencilerin geçişi izledi.

Törende bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas mezun öğrencileri başarılarından dolayı kutlarken, öğrencilerin nitelikli bireyler olarak yetişmelerine vesile olan öğretim üyelerine ve ailelerine teşekkür etti. SAÜ’nün büyük bir aile olduğunun altını çizen Elmas, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Türkiye’nin çok önemli kademlerinde görev yapan pek çok önemli ismin Sakarya Üniversitesi’nde görev yapmış ya da SAÜ’den mezun olan bireyler olduğunu vurguladı.

Sakarya Üniversitesi’nin her geçen gün büyüyen bir üniversite olduğunu vurgulayan Elmas şunları kaydetti: ” Üniversitemiz çağdaş kampusü, teknolojik altyapısı, eğitim, öğretim ve araştırma olanakları ile her geçen gün tercih edilen üniversitelerden biri haline gelmektedir. Ayrıca Üniversitemiz yükseköğretim alanında dünyada yaşanan küresel gelişmeleri ve değişimleri yakından izleyerek diğer kurumlara örnek olmaktadır. Kuruluşunun 21. yılını da kutlayan Üniversitemiz 65 bin öğrencisi 2 bin 500 çalışanı ve 325 farklı bölümü, örgün eğitimin yanında uzaktan eğitim ve sertifika programlarıyla büyük bir kurum haline gelmiştir. Ayrıca 40 farklı ülkeden 1000 e ulaşan yabancı öğrenci sayısının artması hedeflenmektedir.”

Mezun öğrencilerle gurur duyduğunu söyleyen Elmas “Sakarya Üniversitesi olarak öğrencilerimizi; hür düşünceli, insan haklarını gözeten, insanlığa saygılı, Milli ve manevi değerlerine bağlı, demokrat, vizyon sahibi, ekip ruhuna sahip, araştırmacı ve sorgulayıcı, rekabetçi, sosyal ilişkileri güçlü ve yüksek donanımlı, yetiştirmeye çalışan anlayışa sahibiz. Mezunlarımızın bu değerlere sahip olmaları, en büyük övüncümüzdür.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda gençlere seslenen Elmas sözlerini “Üniversitemizde edinmiş olduğunuz bilgi ve yetkinliklerle ülkemiz ve dünya’nın her yerinde başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum.  Geleceği şekillendirme görevi sizlerindir. Sürekli değişen dünyaya ayak uyduracak sürdürülebilir becerilerinizi sürekli geliştirme gayreti içinde olun. Farklı düşünebilme zenginliğinizi geliştirin, hangi alanda olursanız olun farklı olmaya, farklılık yaratmaya çalışın. Aile, toplum, ülke ve dünya için daha iyi bir geleceğe sahip olabilmemiz adına, sosyal, politik ve finansal alanlarda daha geniş bir bakış açısına sahip olmanız gerekmektedir.  Günümüz değişim zamanıdır ve sizlere önemli fırsatlar sunmaktadır. Mezun olduğunuz Sakarya üniversiteniz ile her zaman gurur duyun ve bağınızı hiçbir zaman koparmayın. Buradaki öğretim elemanlarınızı, arkadaşlıklarınızı, dostluklarınızı ve sevdiklerinizi her zaman hatırlayın.” şeklinde tamamladı.

Törende kısa bir konuşma yapan Şen Piliç Onursal Başkanı Haşim Gürdamar, Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi yapılması için başlangıç olarak 5 milyon bütçe ayırdıklarının müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaket ve diplomaları verildi. Birinciler ödüllerini Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün elinden aldı.

Daha sonra okul birincilerinden Tarih Bölümü öğrencisi Gülistan Ünal bir mezuniyet konuşması yaptı. Sakarya Üniversitesi’nden mezun olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyleyen Ünal  “2009 yılında doğduğum il Siirt’ten Sakarya’ya geldiğimde, gayem eğitimim süresi boyunca başarılı bir öğrencilik hayatı geçirmekve okulumu zamanında bitirmekti.  Ancak şu an bulunduğum yerde, kürsüde sizlere hitap edeceğimi hiç düşünmemiştim. Binlerce mezun veren bir üniversitenin, Sakarya Üniversitesi’nin birincisi olmak gurur verici, bu gururu şu an doyasıya yaşıyorum, hayatım boyunca yaşayacağım.” dedi.  Ünal, gelecekteki en büyük hedefinin Sakarya Üniversitesi Rektörü olmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinden sonra iki birinci birlikte mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra Okul birincilerinden Songül Saraç, tüm mezunlara diploma yeminini yaptırdı.

Mezuniyet töreni öğrencilerin hep birlikte kep fırlatmaları ve DJ müzikleri eşliğinde hava fişek gösterisiyle sona erdi.

Akşam düzenlenenen Mezuniyet Töreninin yanı sıra birçok fakülte tarafından gün boyunca mezuniyet töreni düzenledi. Mühendislik, Fen-Edebiyat, İşletme ve Teknik Eğitim Fakülteleri Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Sağlık Yüksekokulu BESYO Spor Salonu’nda ve Eğitim Fakültesi de Hendek Bayraktepe’de mezuniyet töreni düzenledi.

Sakarya Üniversitesi 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 1.581’i güz döneminden olmak üzere 7 bin 695 mezun verdi. Bu rakama Yaz Okuluna devam edenler dâhil değil.

Bu yıl Sakarya Üniversitesi’nin iki birincisi vardı. Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü mezunu Songül Saraç ve Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu Gülistan Ünal 3,96 not ortalaması ile birinci oldu. Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunu Hilal Şanlı 3,94 not ortalaması ile ikinci olurken, Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü mezunu Serap Arslan 3,91 not ortalaması ile üçüncü oldu. Meslek Yüksekokullarının birincisi ise 4,00 not ortalaması ile Hendek Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü mezunu Hanife Gültaş oldu.

21/06/2013 – HM

Daha fazla fotoğraf içi tıklayın

 
742 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.