Sakarya MYO’nun Yeri Ayrı

Sakarya MYO’nun Yeri Ayrı
27.06.2016
650
A+
A-

Sakarya Meslek Yüksekokulu’nun Mezuniyet Töreni’nde konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Meslek Yüksekokulu’nun üniversitenin kuruluşundan daha eski bir maziye sahip olduğunu belirterek “Sakarya Üniversitesi 1992 yılında kuruldu. 1976 yılında kurulan Sakarya Meslek Yüksekokulu bizim için ayrı bir öneme sahip. Sakarya MYO, bir aile gibi. Ben de orada yöneticilik yaptım” diye konuştu.

Rektör Elmas, Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu’nun önümüzdeki eğitim-öğretim yılında daha güvenli bir binada hizmet vermesi amacı ile Camili’ye taşınacağını da söyledi.

Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu (SMYO) mezuniyet töreni, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın Prof. Dr. Atilla Arkan, Sakarya MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Gümüş, akademisyenler, öğrenciler ve velilerin katılımı ile SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

SAÜ Sakarya MYO Mezuniyet Töreni’nde bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Öğrencilerimizi ve siz çok değerli ailelerini sevgi ve saygı ile selamlıyorum” diyerek, Mezuniyet töreninde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sakarya Meslek Yüksekokulu’nun üniversitenin kuruluşundan daha eski bir maziye sahip olduğunu belirten Rektör Elmas, “Sakarya Üniversitesi 1992 yılında kuruldu. 1976 yılında kurulan Sakarya Meslek Yüksekokulu bizim için ayrı bir öneme sahip. Sakarya MYO, bir aile gibi. Ben de orada yöneticilik yaptım. İlk olarak Sakarya Meslek Yüksekokulu’nda hayata geçirdiğimiz 3+1 uygulaması, ülkemize rol model olmuş durumdadır. Sonuçlarını aldığımız bu uygulama, diğer üniversitelere örnek olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi’nin bu seneki mezunları ile birlikte 170 bine yakın mezun verdiğini ifade eden Rektör Elmas, “Üniversite olarak yılda 15 bin civarında öğrencimizi mezun ediyoruz. Sakarya MYO üniversitemizde çok önemli bir yer tutmakta. Üniversitemiz bünyesindeki en büyük meslek yüksekokuludur” dedi.

Rektör Elmas, Depreme dayanıklılığı tereddütlü olan Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu’nun yeni ve daha güvenli binalara taşınacağının da biglisini verdi.

Mezun olan öğrencileri tebrik eden Sakarya Üniversitesi Sakarya MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Gümüş, “Bundan sonraki yaşamınızda kendinize hedefler koyunuz. Geleceğinizi iyi planlayınız. Hedeflerinizin gerçekçi olmasına dikkat ederek, ülke ve bölge ihtiyaçlarına uygun olmasına özen gösteriniz. Bizim için en büyük ödül sizi hayatta mutlu ve başarılı olarak görmektir. Bahtınız açık, geleceğiniz aydınlık olsun” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri Sakarya Üniversitesi Sakarya MYO akademisyenleri tarafından takdim edildi.  2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı okul birincisi olan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programı mezunu Büşra Öz, duygu ve düşüncelerini törene katılanlar ile paylaştı. Büşra Öz, okul birinciliği plaketini ve ödülünü Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın elinden aldı.

Tören, SAÜ Sakarya MYO öğrencilerin keplerini fırlatması ile sona erdi.

27.06.2016 – YC


650 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.