“Mevlevi Ayini ve Sema Mukabelesi” icra edildi

“Mevlevi Ayini ve Sema Mukabelesi” icra edildi
23.02.2024
787
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuarı tarafından hazırlanan, Prof. Dr. Ferdi Koç’un yönettiği “Segâh Mevlevi Ayin-i Şerifi / Sema Mukabelesi” adlı konser düzenlendi.

SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konsere Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Nilgün Sazak, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda dinleyici katıldı. Konsere İlahiyat Fakültesi, Dört Kapı Öğrenci Kulübü ve Sakarya Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Vakfı’na bulundukları katkıdan dolayı teşekkür konuşması yapılarak konsere başlandı. Dinleyicilerin keyifli bir dinleti geçirdiği akşamda Sema Mukabelesini Prof. Dr. Ferdi Koç, Dr. Abdullah Uysal, Dr. Murat Can Dilber, Dr. Tahir Çağman, Kemalcan Ergün ve Ahmet Hakan Demir yönetti.

Konserde kudümde Prof. Dr. Cemal Karabaşoğlu, neyde Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Altan ve Güngör Barış Görgin, Kanunda Öğr. Gör. Dr. Tuncay Karadaş, udda Öğr. Gör. Hamdi İtil, bendirde Serhat Başar, dairede Muhammet Ali Genç ve kemanda Hasan Çizmelioğlu yer aldı.

Sema Mukabelesinde ilk olarak “Nat-ı Şerif” ve ardından “1. Selam”, “2. Selam”, “3. Selam” ve “4. Selam” okundu. Semazenler de bu dakikalara eşlik etti.

Sema sonunda Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Nilgün Sazak herkese teşekkür ederek ayin hanlar, mutrib ekibi ve semazenlere günün anısına belgele takdimi yapta. Program, kapanış konuşmasının ardından son buldu.

Haber-Fotoğraf: Deniz Ay Usta- Gizem Gökçe Arslan


787 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.