Gençlik ve Gönüllülük Dersi Öğrencileri Su Verimliliği Noktasında Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde Büyük Bir Başarıya İmza Attı

Gençlik ve Gönüllülük Dersi Öğrencileri Su Verimliliği Noktasında Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde Büyük Bir Başarıya İmza Attı
07.03.2024
1.015
A+
A-

Geçtiğimiz dönem üniversitemizde ortak seçmeli ders olarak açılan “Gençlik ve Gönüllülük Dersi”, faaliyetleriyle ve elde etmiş olduğu başarılar ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Söz konusu ders ile geçtiğimiz dönem 23 gönüllülük faaliyetiyle hem üniversitede hem şehir hem de dünya çapında olmak üzere çeşitli sorunlara değinen faaliyetler gerçekleştirildi. Bu dönemde aynı hızla devam öğrenciler, yapmış oldukları faaliyetlerde başarı elde etmeye devam ediyor.

Gençler, son olarak su verimliliği noktasında çevre bilincini artırmak ve su kaynaklarının etkin kullanımını teşvik etmek amacıyla yürüttükleri çalışmalarla dikkatleri üzerine çekiyor.

Faaliyet kapsamında, öğrenciler suyun etkin kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak için çeşitli çalışmalar (su vanasını kısmak, parlatör takmak vb. gibi) yürüttü. Üniversite içi suyun verimli kullanımını sağlamak ve teşvik etmek için Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi pilot uygulama alanı seçildi. Fakülte sekreteri Ayhan Yangel’in teşvik ve katkılarıyla fakülte içinde ciddi bir su tasarrufu yapıldı. Yangel yakalanan bu başarıyı şu şekilde açıkladı, ” Fakülte çalışanları olarak verimliliği artırmak için yapılmış olan çalışmalar sayesinde, su tüketimi 2023 Aralık ayında 217 metreküp iken 2024 Şubat ayına gelindiğinde 151 metreküpe kadar düşmüştür. Şubat ayında yakalanan bu verim 1300 öğrenci üzerinden parasal olarak hesaplandığında, kişi başı 2,39 krş tasarruf ettiğimizi ve toplama vurduğumuzda aylık 3.107 TL gibi bir rakamı üniversitemize geri kazandırdığımızı görüyoruz. Araştırma üniversitesi gibi büyük bir hedefi olan üniversitemize karınca misali yapmış olduğumuz bu destekten mutluluk duyuyoruz. Bu çalışmaların giderek diğer fakültelere de yayılmasını arzu ediyoruz.”

Gençlik ve Gönüllülük Dersi çalışmaları noktasında yakalanan bu başarıyı, dersin koordinatörü Öğr. Gör. Abdullah Şenaslan şöyle dile getirdi; “Çalışmalarımızın ve projelerin başarısı öğrencilerimizin süreçlere aktif katılımı ve çevreye olan duyarlılığı ile yakından ilgilidir. Pilot olarak belirlenen fakültemizden yakalan bu başarıyı üniversitemizin geneline yaymayı düşünüyoruz. Bunun için öğrencilerimiz çeşitli etkinlikler ve bilinçlendirme çalışmaları planlıyor. Üniversitemiz için, şehrimiz için, toplum için ve en önemlisi de ülkemiz için ‘Sürdürülebilir İyilik’ faaliyetlerimiz artarak devam edecektir.”

 


1.015 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.