Malezya TV3’den SAÜ’ye Ziyaret

28.07.2011

Malezya TV3 Kanalı belgesel ekibi, Sakarya Üniversite’sini (SAÜ) ziyaret etti. Malezya TV3 kanalından Dr. Maszlee Malik ve ekibi, “İslam Bilginleri” isimli belgeselin çekimi için, “Cizreli Eb Ul İz El Cezeri” ile ilgili çalışmaları olan SAÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Uzun ile röportaj yaptı.
El Cezeri ile ilgili iki adet kitabı ve animasyon çalışmaları olan Yrd. Doç. Dr. Uzun, El Cezeri’nin hayatı ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel’i ziyaret eden ekip, Sakarya Üniversitesini çok beğendiklerini, üniversitenin eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olduğunu dile getirdi. Dr. Maszlee Malik ve ekibi kampusu ve laboratuarları gezdikten sonra SAÜ’den ayrıldı.

28.07.2011 – Yunus Cam