İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Ürdün’de

İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Ürdün’de
12.10.2016
1.153
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden beş öğrenci Mevlana Değişim Programı öğrenci hareketliliği kapsamında Ürdün’e gitti.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri Hamza Beştaş, Abdülkadir Albayrak, Enes Kılıçkeser, Ozan Kocatürk ve Bilal Devran, Mevlana Değişim Programı kapsamında 2016-2017 öğretim yılında Ürdün Zerqa Üniversitesi’nde öğrenim görecek.

Ürdün’ün başkenti Amman’dan sonraki ikinci büyük şehri Zerqa’da bulunan ve şehirle aynı adı taşıyan Zerqa Üniversitesi ülkenin önde gelen yükseköğrenim kurumlarından birisi olarak kabul ediliyor. 2015-2016 öğretim yılında da İlahiyat Fakültesinden altı öğrenci bu üniversite giderek bir yıl eğitim görmüştü.

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin Mevlana Değişim Programı kapsamındaki hareketlilikleri Ürdün ile sınırlı değil. Aynı fakülteden sekiz öğrenci Malaya Üniversitesi’nde ve üç öğrenci de Uluslararası İslam Üniversitesinde öğrenim görmek üzere geçtiğimiz günlerde Malezya’ya gitti. Ayrıca bahar döneminde iki öğrencinin daha Uluslararası İslam Üniversitesi’ne gitmesi bekleniyor.

Öğrencilerinin yurtdışı yükseköğretim kurumlarında belirli bir süre öğrenim görmelerinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ve bunun öğrencilerin akademik gelişimlerine önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını ifade eden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay, SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı’nın da Mevlana Değişim Programı Kapsamında yurtdışına giden öğrencilere destek sağladığını söyledi.

12.10.2016 – YC

 
1.153 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.