SAÜ MARMARAKAF’da

SAÜ MARMARAKAF’da
27.02.2024
561
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF) başladı. Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışında, Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Düzce Üniversitesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin oluşturduğu koro tarafından “Marmara Türküleri” dinletisi sunuldu.

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, açılış konuşmasında, gençlerin geleceklerine sağlam adımlarla ilerlemesinin, KOÜ olarak en büyük öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, hem istihdam hem de staj olanakları sunması açısından büyük potansiyel barındıran bu tür fuarların üniversite öğrencileri ve mezunları için öneminin farkında olduklarını dile getirdi.

Cantürk, ülkenin en önemli konularından birinin istihdam olduğunu, organizasyonun yarattığı ivmeyle kentin, bölgenin ve ülkenin iş ve istihdam alanına sinerji kazandıracağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ise yaptığı konuşmada yarının teminatı gençler için bir arada olduklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 2019’da bu yola çıktıklarını söyledi. Organizasyonun 36’ncısını düzenlediklerini anımsatan Atay, etkinliğin, yapıldığı her şehrin gördüğü en büyük bölgesel kariyer fuarı olduğuna işaret ederek, “Bu aslında ülkemizde o kadar büyük enerji, o kadar büyük potansiyel var ki. Sadece buraya öğrenciler ya da iş arayan gençlerimiz gelmiyorlar. Dışarıda 1071 firmadan bahsediliyor. Burada hiç kimse bir şey satmaya gelmedi. Burada gördüğünüz firmaların hepsi gençleri kazanmaya geldi. Bunun için de ciddi maliyetlere katlanıyorlar. Evet bu şehrin gördüğü en büyük organizasyon, bölgesel kariyer fuarıdır. Bundan sonra da böyle olacaktır. Çünkü sadede Kocaeli’nde böyle değil, her yerde böyle.” şeklinde konuştu.

Vali Seddar Yavuz ise Kocaeli’nin, ülkenin bilim, sanayi, teknoloji üssü ve dünyayla yarışan yüzü olduğunu belirtti. Organizasyonun öneminden bahseden Yavuz, “Gençlerin istihdamını artıracak, iş ve staj imkanlarına erişimini kolaylaştıracak, çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgilenmesine ve bilinçlenmesine fırsat sağlayacak. Aynı zamanda gençlerimiz iyi bir kariyer planı yapabilecek. İstedikleri işi bulabilecek, iş verenlerimizde yetenekli, gerekli bilgi ve beceriye sahip çalışan bulmak imkanına sahip olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü de Türkiye’nin dünya standartlarının ötesine öğrenciler yetiştiren üniversitelere sahip olmasına rağmen firmaların arzu ettikleri nitelikte çalışan bulamadığına dikkat çekerek, uzun yıllardır gençler ve firmaların bir araya getirilmeyişinin yarattığı sorunların kariyer fuarları sayesinde ortadan kalktığını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da nitelikli insan kaynağının önemine vurgu yaparak, insan kaynağı yetiştirilmesi konusunda yapılan organizasyonların şehirlerin ve ülkelerin geleceği için son derce ümit verici olduğunu anlattı.

Etkinlik kapsamında ayrıca tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, “İnsan Geleceğini Nasıl Kurar” başlıklı söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

Fuarda yerini alan Sakarya Üniversitesi standı ise katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Sakarya Üniversitesi Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğü, Marmara Kariyer Fuarı için organizasyon sürecinde verdiği destekle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kariyer planlamasında önemli katkı sağladı.

Açılış törenine katılan Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Prof. Dr. Özer Uygun, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emiroğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Abdülkadir Altınsoy standı ziyaret edenlerle bir süre sohbet etti.

Akşam saatlerinde düzenlenen törende ise Marmara Kariyer Fuarı’na destek veren sponsorlara plaket verildi. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ın da katıldığı törede 55 sponsor altın ve gümüş plaket aldı. Aynı zamanda Marmara Kariyer Fuarı’na paydaş olan Üniversitemize de ödül verildi.

 

 


561 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.