Özel Neva İlkokulu öğrencileri, “Minikler SAÜ’de”etkinliği kapsamında Esentepe Kampüsünü ziyaret etti

13.02.2024

Sakarya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü’nün tertip ettiği “Minikler SAÜ’de”etkinliği Sakarya Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirildi.

Özel Neva İlkokulu 2. Sınıf öğrencilerinin misafir edildiği program Rektörlük ziyareti ile başladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu’nu ziyaret eden çocuklar merak ettiklerini sorarak üniversite ile ilgili bilgi aldı. Öğrencilerin beraberinde getirdikleri, üniversiteyi anlatan ve kendileri tarafından yapılan resimler, arkadaşlarını temsilen 2-A sınıfı öğrencisi Ahmet Akif Turan tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu’na hediye edildi. Grup, çekilen toplu fotoğrafla Rektörlük’ten ayrıldı. Ardından Merkez Kütüphaneye geçen grup Kütüphane Daire Başkanlığının gözetiminde üniversite kütüphanesini gezerek; yayınlar, kütüphane düzeni ve kitaplar hakkında bilgilendirildi. Kütüphane ziyaretinin ardından Teknokent’e geçen öğrencilere, görevliler tarafından konferans salonunda Teknokent çalışma alanları hakkında bilgi verildi. Teknokent’in kendi tasarımı elektrikli arazi aracı prototipi de tanıtılarak işlevi hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Teknokent içerisinde öğrenciler eğlenceli oyunlar oynayarak keyifli vakit geçirdi. Öğrenciler son olarak kampüs içerisindeki çocuk kütüphanesini ziyaret edip kitapları inceleyerek kütüphane hakkında bilgi aldı.