HEI-ON Projesi’nde Sona Gelindi

07.10.2013

Sakarya Üniversitesi’nin de ortak olarak yer aldığı “HEI-ON Projesi” tamamlanma aşamasına geldi.

Avrupa’daki yüksek öğrenim kurumlarının AKTS* Etiketi (ECTS Label) alabilmelerini kolaylaştıracak olan “online” bir araç geliştirmeyi hedefleyen projede sona gelindi.

Avrupa Birliği komisyonu tarafından Erasmus Destek Faaliyetleri fonu kapsamında desteklenen ve Sakarya Üniversitesi’nin de ortak olduğu proje sonuçları Belçika Leuven’da yapılacak konferansla duyurulacak. 29-30 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılacak olan konferansa AB Komisyonunun Erasmus birimi başkanı Adam Tyson`unda davetli konuşmacı olarak katılacak.,

Konferans programına ve kayıt formuna projenin internet sayfasından (www.heion.eu) ulaşılabilir.

7/10/2013 – HM

*AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi (European Credit Transfer System – ECTS)
ECTS (European Credit Transfer System), öğrenci hareketliliğini kolaylaştırmak ve öğrencilerin yurtdışında gördükleri eğitimlerinin kendi ülkelerinde tanınmasını garanti altına almak için Avrupa Birliği tarafından geliştirilmiş bir akreditasyon sistemidir.