Haftada 3 Gün Birer Saat Yürüyün

Haftada 3 Gün Birer Saat Yürüyün
05.10.2011
637
A+
A-

 

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, kalp sağlığını korumak için hafta 3 gün birer saat yürüyüş yapılması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Ansızın Gelen Kalp Nedenli Ölümler” isimli konferansta konuştu.

Kalp krizinin belirtilerini de “Göğüs ağrısı, ansızın bayılma, ağır terleme, sırta kadar vuran ağrı, göğsün orta bölgesinde görülen sıkıştırma” olarak sıralayan Prof. Dr. Akdemir “Bu belirtileri olanlar derhal hastaneye başvurmalı ya da 112’yi aramalıdır. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki, eğer normalden daha çabuk yoruluyorsanız yine bir Kardiyolog’a başvurun” dedi.

Bilinçsiz spor kalp rahatsızlığı nedeni

Bilinçsizce yapılan sporun da kalp rahatsızlıklarına neden olduğunu belirten Prof. Dr. Ramazan Akdemir, “Bazen televizyonlarda sporcuların kalp krizi sonrası hayatlarını kaybettiklerini görüyorsunuz. Bilinçsizce yapılan sporda kalp rahatsızlıklarına neden olur. Örneğin sahalarda hiçbir ön hazırlık olmadan spor yapılıyor. Bunlar doğru spor yapma yöntemleri değil. Kalp sağlığı açısından, biz, yürüyüş yapmayı daha fazla öneriyoruz. Haftada 3 gün birer saat yürüyüş yapmak kalp sağlığı açısında önemli” diye konuştu.

05/10/2011 – SAÜ BHİM

 
637 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.