İşletme Fakültesi’nden TÜBİTAK-3005 Projesi

İşletme Fakültesi’nden TÜBİTAK-3005 Projesi
25.01.2024
1.277
A+
A-

Yürütücülüğünü Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Hamit Turan’ın yaptığı “Orta Okul Öğrencilerinin Sosyal Medya Kullanımının Hukuki Yansımaları: Çerçeve Programı Önerisi” isimli proje TÜBİTAK-3005 çağrısından destek almaya hak kazandı.

Hızla gelişen bilişim teknolojileri ve özellikle yaygınlaşan sosyal medya uygulamaları, ortaokul (12-15 yaş) çağındaki öğrenciler açısından tehdit oluşturmakta ve pek çok riski beraberinde getiriyor. Son yıllarda yapılan çalışmalar özellikle ortaokul çağındaki çocukların yoğun bir şekilde bu teknolojilere maruz kaldıklarını ve bu teknolojilerin kullanım oranlarının giderek arttığını gösteriyor. Projenin en temel amacı; çocukların sosyal medya kullanırken karşılaştıkları tehditlerin ortaya çıkartılması ve çocuklar ile birlikte veliler ve öğretmenlerin bu tehditler konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla bir çerçeve program oluşturulması ve uygulanması olarak belirlendi.

Disiplinlerarası bir yaklaşım ile hazırlanan projede araştırmacı olarak İşletme Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Koç ve Dr. Öğr. Üyesi Doğa Ekrem Doğancı, Hukuk Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Irmak Koruculu ve Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Özlem Canan Güngören yer almaktadır. Projede, Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Duygu Gür Erdoğan danışman olarak görev yapacak. Proje kapsamında dört bursiyer istihdam edilecek.

24 ay sürmesi planlanan proje ile çocuk ve dijital medyanın ilişkisi kapsamında çeşitli riskler, tedbir çalışmaları ve alınacak hukuki önlemlerin geniş bir çerçevede ele alınması ve ilgili paydaşların sorumluluklarının somutlaştırılması planlanıyor.

 


1.277 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.