DETICE Projesi Tamamlandı

DETICE Projesi Tamamlandı
03.02.2014
751
A+
A-

AB Erasmus Yoğun Program Projesi olan “The Development of Entrepreneurship Through Interactive Encouragement of Creativity in Education” (DETICE) programı tamamlandı.

19 Ocak – 1 Şubat 2014 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde düzenlenen AB Erasmus Yoğun Program Projesi ‘DETICE’ programı SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 8 AB ülkesinden (Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Italya, Litvanya, Portekiz, Romanya ve İspanya) toplamda 85 akademisyen ve öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen program, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Titrek koordinatörlüğünde Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayrakçı, Araştırma Görevlileri Demet Zafer, Gözde Sezen, Murat Topal’ın organizasyonda görev aldığı DETICE projesinde, katılım gösteren öğrenciler için eğitsel ve öğretici yaklaşımlardan yararlanılarak, ağırlıklı olarak akademik sunumlara ve çalıştaylara yer verildi.

Proje kapsamında okullarda öğrencilerin yaratıcılık ve girişimcilik becerilerini geliştirmeye dönük olarak uygulanan etkinlikleri öğrenmek için, Adapazarı Şahin Okulları ve Adapazarı Doğa Koleji ziyaret edildi.

Projenin ikinci haftası eğitimler ve çalıştaylar ile devam etti. Türk kültüründe yaratıcılığın önemli örneklerinden biri olan çini sanatının nasıl gerçekleştirildiğini öğrenmek için İznik Çini Derneğinde çini yapımı canlı olarak gösterilerek, AB üyesi ülkelerden gelen öğrencilere çini yapımı konusunda çeşitli bilgiler verildi. Sanatçıların uygulamalarını canlı olarak izleyen öğrenciler çini sanatını yapma imkanı buldular.

Proje 31 Ocak günü değerlendirme toplantısı ve sertifika töreni ile proje üstün başarı ile sona erdi. Proje kapsamında Sakarya Üniversitesi’ne gelen yaklaşık 85 öğretim elemanı ve öğrenci, sadece akademik eğitimin kalitesi değil, çeşitli etkinlikler aracılığıyla zengin Türk kültürü, sosyal yaşamı ve mutfağını tanıma şansı buldukları için Sakarya Üniversitesine teşekkürlerini ilettiler.

Eğitimde yaratıcılık becerilerini geliştirerek, girişimci ruha sahip öğrenci ve öğretmen adaylarının yetiştirilmesini hedeflendiği DETICE projesinin amaçları doğrultusunda, projeye katılım gösteren öğrenciler için eğitsel ve öğretici yaklaşımlardan yararlanıldı. Ağırlıklı olarak akademik sunumlar ve çalıştaylar aracılığıyla yapılan programda farklı ülkelerden akademisyenler, uzmanlık alanlarına göre yoğunlaştırılmış programın ana konularını içeren akademik sunumlarını paylaştı. Katılımcıların ilgi ve uzmanlık alanlarına göre gruplandırılan çalıştaylarda, grup tartışmaları, beyin fırtınası ve proje temelli aktiviteler gibi öğretim yöntemlerinden yararlanıldı.

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Osman Titrek, başta SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas olmak üzere projede katkısı olan destekleyen herkese saygı ve teşekkürlerini sundu. Doç. Dr. Osman Titrek, Danimarkalı Profesör Knud Erik Christensen’in Danimarka’ya döndüğünde ekip olarak çektirdikleri fotoğrafa istinaden “Bende büyük etki yaratan 2 haftalık DETİCE projesi katılımcılarının hepsine çok teşekkür ederim. Harika insanlar muhteşem ülke ve çok büyük bir deneyimdi.” sözüne yine diğer Profesör Henrik Marxen  “Tamamına katılıyorum ve herkesi selamlıyorum” şeklindeki yorumu, Detice Projesinin etkinliğinin sonucu olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.

Proje kapsamında, Türk Sanat Müziği Konseri, Geleneksel Türk Sanatları sergisi, tasavvuf müziği ve semazen gösterisi, okul ziyaretleri, İstanbul ve İznik’e kültürel geziler de düzenlenerek, AB üyesi ülkelerden gelen öğrencilere Türk Kültürü tanıtılmaya çalışıldı.

05/02/2014 – YC

Fotoğrafların Tamamı İçin Tıklayınız..

 
751 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.