Incites: Benchmarking & Analytics Eğitimi düzenlendi

21.03.2024

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü ve SAÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde “INCITES: Benchmarking & Analytics Eğitimi” düzenlendi. Eğitimde Web of Science (WoS) veritabanı ve bilimsel performans analiz ve karar destek sistemi olan InCites veritabanının etkin kullanımına odaklandı. Eğitim, 20 Mart tarihinde SAÜ e gerçekleştirildi.

Akademik yöneticilerin katıldığı eğitimde, WoS ve InCites veritabanlarının kullanımı hakkında bilgi veren CLARIVATE firmasında kıdemli müşteri başarısı danışmanı Derya Soğuksu, WoS ve InCites programlarının yöneticiler ve akademisyenler için verimliliklerini ölçme ve karşılaştırma imkânı sunduğunu ve uluslararası performans değerlendirmesini mümkün kıldığını açıkladı. Soğuksu, analiz için temel veriler içeren veri setleriyle araştırma performanslarının karşılaştırılmasının mümkün olduğunu vurguladı. SAÜ’nün araştırma üniversitesi olma yolundaki performans izleme kriterlerine de vurgu yapan Soğuksu, kriterlerdeki birçok indikatörlerin InCites veri tabanından sağlandığını belirtti.

Katılımcıların soruları da uygulamalı olarak yanıtlandı.

Eğitimin sonunda SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, eğitmen Derya Soğuksu’ya belge takdiminde bulundu.

Haber ve Fotoğraf: Elif Köse