Dünya Kadınlar Günü kutlandı

Dünya Kadınlar Günü kutlandı
08.03.2024
957
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde kokteyl düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi bünyesinde çalışan kadınların davet edildiği kokteylde SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan bir konuşma yaptı.

Rektör Al konuşmasında, “Değerli Sakarya Üniversitesi Ailesi, Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bugün; dünyanın dört bir yanında kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve politik başarılarının kutladığı bir gün. Bugün; kadınların verdiği eşitlik mücadelesinin, kazandığı hakların, elde ettiği başarıların anıldığı ve kutlandığı bir gün. Bu anlamlı günde, başta üniversitemizin siz değerli kadın çalışanları olmak üzere, tüm dünya kadınlarını saygıyla selamlıyor, muhabbetlerimi sunuyorum. Zorlu mücadeleniz sayesinde elde etmiş olduğunuz sosyal, kültürel, ekonomik ve politik başarınızın daim olmasını diliyorum. Sizler, azminizle, çalışkanlığınızla; bilimde, sanatta, sporda, evde, işte, hayatın her alanında, fark yarattınız, topluma liderlik ettiniz, bizlere ilham kaynağı oldunuz.

Sakarya Üniversitesi olarak, hayatın her alanında fırsat eşitliğine olan inancımızı yineliyor, kadınların güçlenmesi ve liderlik rollerinde daha fazla yer almaları için çaba gösteriyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü; kadınların geçmişte elde ettiği başarıları kutlamanın ötesinde, gelecekteki potansiyellerini keşfetmeleri ve potansiyellerini gerçekleştirmeleri için bir çağrı olarak görüyoruz. Kadınların gücünü, toplumumuzun gücü olarak görüyor, birlikte çalışarak, daha adil, daha eşit ve daha güçlü bir gelecek inşa etme yolunda ilerliyoruz. Sözlerime son verirken, emeğe ve kadına olan saygımızı yineliyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü coşkuyla kutluyor, tüm kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir gelecek diliyorum” dedi.

Haber ve Fotoğraf: Elif Köse

 

 


957 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.