Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Brüksel’de Tanıtıldı

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Brüksel’de Tanıtıldı
25.11.2013
541
A+
A-

Avrupa Komisyonu tarafından 2007 yılından bu yana her yıl düzenlenen “Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Yarışması”nda Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğr. Gör. Zuhal Erol ödül aldı.

AB Komisyonu projeleri bağlamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından seçilen 30 proje arasından ilk üçe giren ve sonra da Türkiye’nin projesi olarak birinci olan Taraklı İlçesi projesi, Türkiye’nin ‘2013 yılı Ulusal Destinasyonu’ olarak Brüksel’e bildirildi.

2013 yılı temasının “Erişilebilir Turizm (Accessible Tourism)” olarak belirlendiği yarışmada ödüle layık görülen Taraklı Projesi’nin tanıtımı ve ödül töreni için Brüksel’e giden Taraklı İlçe Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ve proje yazarı Öğr. Gör. Zuhal Erol, düzenlenen törenle ödülü almanın sevincini yaşadı. Özkaraman ve Erol, ödüllerini Avrupa Birliği Komisyonu Sanayi ve İşletmeler Direktörü Pedro Ortun’un elinden aldı.

Ödül törenine katılan Başkan Tacettin Özkaraman, “Türkiye adına olduğu kadar, Sakarya ve Taraklı için büyük onur gecesiydi. 19 AB ülkesi arasında Türkiye’nin olması sevindiriciydi. Taraklı projesi ile AB’li olduk. İş burada bitmiyor. Taraklı İlçesi, bugüne kadar verilen ödüllerden farklı olarak başka bir unvanla adlandırıldı. Yani ‘herkes için erişebilinir, hedef turizm bölgesi’ ilan edildik ve ödüllendirildi. Ödül töreninde Taraklı İlçesi hakkında AB Komisyonu tarafından görevlendirilen bir ekip 2 dakikalık bir klip hazırladı. Bu klibi ilgiyle izledik. Şimdi bu klip AB’nin dijital sayfalarında yer alacak. Taraklı için yeni bir sayfa açtık. Proje yazımında hep yanımızda olan Öğr. Gör.  Zuhal Erol’a ve katkı yapanlara teşekkür ederiz” dedi.

25-11-2013 / ST


541 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.