Anadolu’da Ermeni Mezalimi ve Hocalı Soykırımı

Anadolu’da Ermeni Mezalimi ve Hocalı Soykırımı
26.02.2016
1.194
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından Hocalı Katliamının yıldönümü sebebiyle “Anadolu’da Ermeni Mezalimi ve Hocalı Soykırımı” paneli düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen panelde konuşan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye’nin Türk Müslüman Dünyasının kalesi olduğunu belirterek, “Bu kale ne kadar güçlüyle biz hepimiz o kadar güçlüyüz. Bu kale ne kadar zayıflarsa biz hepimiz o kadar zayıflayacağız. Tüm dünyada yaşayan Türk ve Müslüman insanının bunu iyi bilmesi lazım” dedi. Yeniden dirilen terörün Türkiye’nin zayıflatılmasını amaçladığına işaret eden Paşayeva, “Gördüğünüz manzara terör örgütüdür, arkasındaki eller başkalarıdır. Silahlar kimlerden çıkıyor, paralar kimlerden çıkıyor, politik desteklere bakın durumu görebiliriz” diye konuştu.

Ermenistan PKK’ya asker gönderiyor

Ermenistan’ın Türkiye’ye karşı savaşmak için PKK’ya asker gönderdiğini ifade eden Paşayeva, Hocalı’da katliam gerçekleştirenlerin Hocalı kentini yeryüzünden sildiğini ve hala adalet karşısına çıkmadığını söyledi. Paşayeva, “Şimdi de Ermenistan’dan PKK terör örgütüne Türkiye’ye karşı savaşmak için asker gönderirler. Ölenlerini de PKK ve Ermenistan bayraklarına sararlar. Eli Hocalı Soykırımında kana batmış o canilerden biri Seyran Ohanyan gider taziye mesajına ve devlet düzeyinde terörü nasıl desteklediklerini açık şekilde dünyaya gösterirler” ifadelerini kullandı.

Uluslararası örgütler adil değil

Dünyada artık güçlü devletlerin sözünün geçtiğini kaydeden Paşayeva, şunları söyledi: “Uluslararası örgüt de yok, adalet de yok. Gücün varsa gidersin kilometrelerce bir yere bomba yağdırabilirsin, askerini toparlayıp gidebilirsin, işgal yapabilirsin. Uluslararası örgütler de en buhranlı dönemini yaşıyor. Birleşmiş Milletler 5 daimi üyenin çıkarlarını koruyan bir örgüt haline geldi. Mesela Libya ile ilgili kararlarda bir ay beklemeden harekete geçerler. Ama işlerine gelmediği için Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarıyla ilgili kararlar 24 yıldan fazladır kâğıt üzerinde kalır.”

26-02-2016 / ST
1.194 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.