SAÜ ‘de Nevruz Kutlaması

21.03.2014

Baharın müjdecisi Nevruz, Sakarya Üniversitesi tarafından Helikopter Pist Alanı’nda düzenlenen programla kutlandı.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın Nevruz ateşini yakmasıyla başlayan programa SAÜ’lü öğrenciler ile akademik ve idari personel yoğun ilgi gösterdi. Programda geleneksel Nevruz pilavı ve tatlı ikramı da yapıldı.

Kutlama Programı’nda Nevruz Halayı, Basketbol Serbest Atış Yarışmaları, Türk yayları ile ok atımı ve Demir Dövme Seremonisi etkinlikleri de düzenlendi.

Rektör Elmas Nevruz Bayramı’nın coşkuyla kutlandığına işaret ederek ‘Herkesin Nevruz Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.  Orta Asya’dan Balkanlara kadar çok geniş bir coğrafyada kutlanan Nevruz, üniversitemizde de coşkuyla kutlanıyor. Bu coşkunun dalga dalga tüm yurda yayılmasını, Nevruz’un tüm yurtta barış ve coşkuyla kutlanmasını diliyorum” diye konuştu.

21.03.2014 MA