Eğitim Öğretim Faaliyetlerini Öğrenci Görüşmeleri ile Değerlendiriyoruz

Eğitim Öğretim Faaliyetlerini Öğrenci Görüşmeleri ile Değerlendiriyoruz
04.04.2016
716
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Ahmet Özmen, “Sakarya Üniversitesi olarak en büyük paydaşımız olan öğrencilerimize özel önem veriyoruz” dedi.

Sakarya Üniversitesi’nde, öğrenci görüşmelerinde görev alan öğretim üyeleri ile ‘Bilgilendirme Toplantısı’ düzenlendi. Ölçme ve değerlendirme ile ilgili olarak Senato Salonu’nda düzenlenen ‘Bilgilendirme Toplantısı’ Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın’ın Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütülmesi ile ilgili öğrenci görüşlerinin değerlendirilmesi ve bazı anketlerin yapılması konularının ele alındığı toplantıda, belirlenen öğretim üyesi grupları nisan ayında fakülte ve yüksekokullarda öğrencilerle görüşmeler gerçekleştirecek.

Eğitim öğretim faaliyetlerinin ve öğrencilerin isteklerinin belirli aralıklarla değerlendirilmesi amacı ile öğrenci görüşmelerinin düzenlendiğini belirten Sakarya Üniversitesi Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Ahmet Özmen, “Sakarya Üniversitesi olarak en büyük paydaşımız olan öğrencilerimize özel önem veriyoruz. Daha kaliteli hizmet sunmak için öğrencilerimizin her türlü istek ve şikayetlerini değerlendiriyoruz. Bu toplantıda, fakülte ve yüksekokullarda öğrenci görüşmeleri için oluşturulan gruplardaki öğretim üyelerimize bilgilendirme yaptık. Görüşmeler için eğitim fakültesinden bir öğretim üyesi, değerlendirilecek olan fakülte veya yüksekokuldan dekan yardımcısı veya müdür yardımcısı, başka bir birimden bir öğretim üyesi olmak üzere 3 kişiden oluşan takımlar oluşturuldu” diye konuştu.

Düzenlenen toplantıda, öğretim üyelerinden oluşan takımların görüşlerini de aldıklarını belirten Doç. Dr. Özmen, “görüşmelere katılmak isteyen öğrenciler dekanlıklarca 3’ncü ve 4’ncü sınıflardan olacak şekilde farklı bölümleri de temsil edecek şekilde birinci öğretim, ikinci öğretim dağıtımı da gözetilmek üzere her birimden en az 50 kişilik gruplar şeklinde belirlenecek” dedi.

Öğrencilere verilen eğitim-öğretim hizmetinin kalitesini ölçmek istediklerini vurgulayan Doç. Dr. Özmen, “yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerinin kalitesini, koyduğumuz hedeflere ne kadar yaklaştığımızı bilmek istiyoruz. Değerlendirmeyi kendi elemanlarımızla yaptığımızdan buna iç değerlendirme diyoruz. Kurumumuzu ve programlarımızı değerlendiren akreditasyon kuruluşları da aynı işi dışarıdan gelen öğretim üyeleri ile yapıyor. İç değerlendirme, dış değerlendirmeden önce yapılması gereken bir süreçtir.” ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesi’nde, üretilen hizmetlerin kalite ölçümüne önem verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Doç. Dr. Özmen, “Memnuniyetle bu işlerde rol almaya çalışıyoruz. Öğrenci Dekanlığı olarak da öğrenci sorunlarını bulmak zaten bizim görevlerimiz içinde.  Öğrenci problemlerini irdelemek, çözüm aramak, çözüm önerilerini senatoya taşımak hatta sadece problemleri senatoya taşımak bizim görevimiz” diye konuştu.

Öğrenciler ile yapılan önceki görüşmelerden elde edilen geri dönüşler doğrultusunda Sakarya Üniversitesi’nde şu alanlarda iyileştirmeler yapıldı;

  • Sakarya Üniversitesine yeni başlayan öğrencilerimize yönelik bilgilendirme ve tanıtım toplantıları yapılmaya başlandı.
  • Tüm birinci sınıf öğrencilerine oryantasyon yapılmaya başlandı.
  • Her fakültede/yüksekokulda okuma ve çalışma salonları açıldı.
  • Öğrencilere kütüphane aracılığı ile dönemlik dizüstü bilgisayar dağıtımına başlandı.
  • Grup çalışmalarını destekleyecek yapıda yeni Kütüphane binası yapıldı, kütüphane 7/24 hizmete sunuldu.
  • Projeksiyon ile bilgi aktarmaya dayalı öğrenme sisteminden aktif öğrenme sürecine geçildi.
  • Yaz Öğretiminin 2016 yılından itibaren yeniden başlaması sağlandı.
  • Tüm binalarımız engelli erişimine uygun hale getiriliyor.
  • 2016-2017 Eğitim yılından itibaren Yandal Programları açılıyor.
  • Önceden öğrenmelerin sayılması sağlandı.
  • Bölümlerin Dış Akreditasyon Kuruluşlarına başvuruları desteklendi, Akredite olan bölüm sayılarımız arttı.
  • Öğrenci Dekanlığı ve Öğrenci Senatosu kuruldu.”

04.04.2016 – YC
716 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.