“Hz. Peygamberi Yeniden Düşünmek” Konferansı

27.03.2024

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonunda “Hz. Peygamberi Yeniden Düşünmek” isimli konferans düzenlendi.

Konferans’a SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer UYGUN, SAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdulkadir ALTINSOY, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin PİŞGİN, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Prof. Dr. Yasin PİŞGİN’in konuşmacı olarak katıldığı konferans programı, Hz. Muhammed’in hayatından kesitler verilerek başladı. Rasyonalizm ve akılcılık gibi konularla ilgilendiğini söyleyen Pişgin, herhangi bir konuya baktığı zaman kendisini Hz. Peygambere yönlendirdiğini dile getirdi.

Pişgin konuşmasında, “Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamber’in kalbine indirilmiştir, Kuran-ı Kerim’in çıktısı Hz. Peygamberin hayatıdır, Hz. Peygambere yaklaşmak Kur’ana yaklaşmayı, Kur’anı okumak da Hz. Peygambere yakınlaşmayı beraberinde getirir”. ifadelerine yer verdi.

Konferans programı, konuşmacıya hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.