Şehir Hafızası ve Sürdürülebilirlik

Şehir Hafızası ve Sürdürülebilirlik
28.03.2024
686
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ( SAÜ ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Sakarya Vali Yardımcısı Selda Dural’ı ziyaret ederek, Sakarya Şehir Hafızası ve Araştırma Üniversitesi olma yolunda önem verdikleri Sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Sakarya Üniversitesi

Sakarya Valisi Yardımcısı Selda Dural, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Çetin Alpaslan, Şube Müdürü Zeliha Köksal ve Öğretim Görevlisi Gürkan Kılıç’ı kabul etti.

Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Sakarya Üniversitesi olarak Sakarya şehri ve dış paydaşlarla iş birliği konularını daha da geliştirmek için büyük gayret gösterdiklerini ifade ederek, “Bu konuda çok sayıda projemiz, uygulamalarımız var. Bunları yeterli görmüyor, çok daha fazlasını yapmak istiyoruz. Özellikle yaz aylarına girdiğimizde Sakarya için ayrıca sürprizlerimiz olabilir” dedi.

Şehir Hafızası

Sakarya şehrinin yıllardır süregelen değerlerini belgeleri ile birlikte kayıt altına aldıkları Şehir
Hafızası çalışmalarının oldukça önemli bir seviyeye geldiğinin altını çizen Prof. Dr. Köseoğlu, “Sakarya’ya büyük değer katacak olan çalışmamız devam ediyor. Binlerce fotoğraf ve belgeden oluşan önemli bir dijital arşivi şimdiden oluşturmuş durumdayız. Ama bunu daha da geliştirmek istiyoruz. Kurumlararası iş birlikleri ile çok daha iyi çalışmalara imza atılacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Sürdürülebilirlik

Araştırma Üniversitesi yolunda Sakarya Üniversitesi’nin çok ciddi bir mesafe kat ettiğini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Köseoğlu, “Bu konuda bir çok kriter var. Bunlardan biri de sürdürülebilirlik konusu. Kampüsümüzü bu alanda da zirveye çıkarmak gayesindeyiz. Dünyada sayılı üniversite kampüslerinden birine sahibiz. Bu alanda da daha yukarılara çıkmak istiyoruz. Sürdürülebilirlik konusunda da projelerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitesini oldukça başarılı buluyoruz

Sakarya Vali Yardımcısı Selda Dural ise Sakarya Üniversitesi’nin çalışmalarını oldukça başarılı bulduklarını ifade ederken, “Şehir hafızası ve Sürdürülebilirlik ikisi de önemli konular. Bir taraftan akademik çalışmalarla bilim üretirken, diğer yandan bulunduğu coğrafyaya ve sosyal çevreye ilave değerler üretmek amacıyla çalışmalar yapmak çok değerli bir çaba. Diğer yandan doğaya, çevreye ve tüm paydaşlara karşı sorumluluk bilincinde daha
sürdürülebilir bir yaşam ile gelecek nesillere bu mirasları bırakma çabası da takdir edilecek
bir durum. Başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.


686 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.