Uluslararası Genç Katılımcılar Toplantısına Katıldı

Uluslararası Genç Katılımcılar Toplantısına Katıldı
06.07.2018
1.133
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Yüksek Lisans öğrencisi ve Araştırma Görevlisi Yakup Kaymakçı, Uluslararası Olimpik Akademi (IOA) 58. Uluslararası Genç Katılımcılar Toplantısı’na katıldı.

Uluslararası Olimpik Akademi (IOA) 58. Uluslararası Genç Katılımcılar Toplantısı 16 Haziran – 30 Haziran tarihlerinde Yunanistan’ın Olimpia kentinde düzenlendi. 91 ülkeden 157 katılımcının yer aldığı toplantıya, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ni (TMOK) temsilen Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Yüksek Lisans öğrencisi ve Araştırma Görevlisi Yakup Kaymakçı ve ODTÜ Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Spor Yönetimi Yüksek Lisans öğrencisi Eylül Çisem Uçar katıldı.

Organizasyonun Atina’da düzenlenen Açılış Seremonisi, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopios Pavlopoulos, Uluslararası Olimpik Akademi Başkanı Isidoros Kouvelos, Yunanistan Olimpiyat Komitesi Başkanı Spyros Capralos, üst düzey yöneticiler, IOC üyeleri, profesörler ve çeşitli ülkelerden gençlerin katılımıyla gerçekleşti.

İki hafta süren toplantının 11 oturumu, “Rol Model Olarak Sporcu” ana başlığı temel alınarak şekillendi. Oturumlarda ele alınan diğer başlıklar ise Ulusal Olimpik Akademilerin görevleri ve sporcuların yetiştirilmesindeki sorumlulukları, sporcuların rol modeli olabilmelerinde eğitimin önemi, Antik Yunan’da sporcular ve Olimpiyat tarihi, geçmiş ve günümüz sporcularının karşılaştırılması, Olimpizm eğitimi ve önemi, sporun gelişim ve barışa katkısı, Paralimpik sporcular ve rol model olma, Olimpik değerler eğitim programları olarak programda yer aldı.

Oturumların atölye çalışmalarında TMOK’u temsilen Yüksek Lisans öğrencileri Eylül Çisem Uçar ve Yakup Kaymakçı grup çalışmaları sonucu kendi ekipleri adına sunumlarını gerçekleştirdiler. Uçar ve Kaymakçı, oturumun soru-cevap kısımlarında Türkiye’deki Olimpik sporcuların rol model olma konusunda genç nesille bir araya gelerek ülkemizde TMOK desteğiyle gerçekleştirdikleri çalışmalara değindiler.

Katılımcılar, IOA 58. Uluslararası Genç Katılımcılar Toplantısı’nda elde ettikleri bilgi ve tecrübeleriyle ilgili ODTÜ ve Sakarya Üniversitesi’nde okuyan Yüksek Lisans ile Doktora öğrencilerine yönelik bir sunum gerçekleştirecek.

06.07.2018 -YC


1.133 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.