3. Türkçe Şenliği Düzenlendi

3. Türkçe Şenliği Düzenlendi
15.06.2015
655
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından Türkçe Şenliğinin üçüncüsü düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen geceye SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Altun, TÖMER eğitmenleri ve SAÜ’de öğrenim gören uluslararası öğrenciler katıldı.

TÖMER Müdürü Mustafa Altun, “Faklı ülkelerden gelen öğrencilerimize Türk dilini ve kültürünü sahnede sergileme fırsatı veren bu gecede, keyifli anlar yaşamanızı diliyorum” dedi.

Filistin’in mevcut durumundan dolayı bir gösteri sunmayacaklarını söyleyen Filistinli öğrenci Abdurrahman El- Fatih, “Filistin halkının her zaman yanında olan Türkiye ve Sakarya Üniversitesi’ne, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. El-Fatih konuşmasının ardından Rektör Elmas’a hediye takdim etti.

“Uluslararası öğrencilerin her biri bizim elçimizdir”

Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen Türkçe Şenliğinden dolayı memnuniyetini dile getiren Rektör Elmas, şölene katkıda bulunan herkesi tebrik etti.  SAÜ’de bulunan tüm uluslararası öğrencilerin misafirleri olduğunu dile getiren Rektör Elmas, “Sakarya Üniversitesi’nin kapıları, uluslararası öğrencilere her zaman açık. Üniversitemizde 2 500 uluslararası öğrencimiz var. Bu rakamı 5000’ e çıkarmayı hedefliyoruz. Burada bulunan öğrencilerimizi ülkemizin, ilimizin ve üniversitemizin bir elçisi olarak görüyor ve kendi ülkelerinizdeki arkadaşlarını, akrabalarını buraya davet etmelerini ümit ediyoruz” diye konuştu. Konuşmasının ardından Rektör Elmas, TÖMER’de eğitim veren öğretmenlere teşekkür belgesi takdim etti.

Türkçe Şenliği uluslararası öğrencilerin söylediği sevilen Türkçe şarkı ve şiirlerle devam etti.

15/06/2015 – MA
655 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.