Gençler, Topluma ve Üniversitemize Değer Katıyor!

Gençler, Topluma ve Üniversitemize Değer Katıyor!
09.01.2024
1.766
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Gençlik ve Gönüllülük Dersi Koordinatörü Öğr. Gör. Abdullah Şenaslan tarafından “Gençlik ve Gönüllülük Dersi Dönem Sonu Faaliyetleri” etkinliği düzenlendi.

Konuşmasında Gençlik ve Gönüllülük Dersi hakkında bilgiler veren Öğr. Gör. Abdullah Şenaslan, ders kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında oranlar paylaştı. Uluslararası ve Ulusal Gönüllülük faaliyetlerinin artarak devam etmesi gerektiğini ifade eden Şenaslan, “Ders kapsamında 1 tane uluslararası, 22 tane ulusal olmak üzere toplamda 23 adet gönüllülük faaliyeti gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz hem şehre hem de üniversitemize toplumsal değer  katmanın yanı sıra kendi kişisel ve profesyonel gelişimlerine de katkıda bulundular. Öğrencilerimiz sadece kendi çevrelerinde değil, aynı zamanda küresel düzeyde etkileşimde bulunarak, dünya sorunlarına da çözüm aramışlardır. Öğrencilerimiz toplumu şekillendirmek adına önemli bir köprü vazifesi görmüştür” dedi. Ders kapsamında öğrencilerine teşekkür eden Şenaslan, Gençlik ve Gönüllülük dersi ile birlikte önümüzdeki dönemlerde daha çok başarının yakalanacağının altını çizdi.

Etkinlik sırasında söz hakkı alan öğrenciler ders hakkında düşüncelerini dile getirdi. Dersin öğrencilerinden Umulkheyr Mohamud Khalif, “Bu ders ile birlikte özüme döndüm” derken, dersin diğer öğrencilerinden Emre Çelik, “Bu dersi alana kadar bir insanın yürekten iyilik yapabileceğine inanmıyordum şeklinde konuştu. Dersin bir başka öğrencisi olan Ecem Doğru, “Ders ile birlikte kendimizi psikolojik olarak rehabilite ettik” diyerek dersin kendilerine kattıklarını aktarmaları katılımcıların dikkatini çekti.

 

SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Uygun, Bilimsel Dergiler/Yayınlar Koordinatörü Prof. Dr. Mahmut Akyiğit, Öğr. Gör. Abdullah Şenaslan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlik sonunda söz alan SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Uygun ve Bilimsel Dergiler/Yayınlar Koordinatörü Prof. Dr. Mahmut Akyiğit, Gençlerin sosyal sorumluluk bilincini güçlendirerek topluma olumlu katkılarda bulunmaları üzerine öğrencileri tebrik etti.

Gençlik Ve Gönüllülük dersinde gerçekleştirilen faaliyetlerden birkaçı şu şekilde :

  • Afganistan Yetim ve Öksüz Çocuklarına İftar-Mont-Ayakkabı Bağışı
  • Sakarya İli Sınırları İçerisinde 2 İhtiyaç Sahibi Aileye Yardım Faaliyeti
  • Sakarya İli Sınırları İçerisindeki Kütüphanenin Temizlenmesi ve Düzenlenmesi
  • Sakarya İli Sınırları İçerisinde Anaokulu-İlkokul Öğrencilerine Çocuk Etkinliği
  • Otizmli Bireyler İçin Duvar Boyama Çalışması
  • Uluslararası Öğrencilerin Engelli Çocuklara Yönelik Kültür Festivali
  • Filistin için Yardım Kermesi
  • Hayvan Besleme, Çöp Toplama, Kitap Okuma, Huzurevi Ziyareti, Rehabilitasyon Merkezi Ziyareti, Kızılay Kan Verme, AFAD Bilgilendirme, Engelliler İçin Kampüs Çalışması,
  • İnsan Hakları Günü Kartpostal Çalışması
  • Dünya Çocuk Hakları Günü Çalışması

1.766 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.