3+1 ve 7+1 Öğrencileri İşletmelere Yerleştirme Töreni

3+1 ve 7+1 Öğrencileri İşletmelere Yerleştirme Töreni
30.09.2015
801
A+
A-

Sakarya Üniversitesi tarafından uygulanan “3+1” ve “7+1” programı kapsamındaki öğrenciler, düzenlenen törenle çalışacakları kurumlara yerleştirildi. 

Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) iş dünyasına nitelikli elaman yetiştirmek için hayata geçirdiği 3+1 ve 7+1 Mesleki Uygulama Yönetim Sistemi iş dünyasının yoğun talebiyle karşılaştı. Öğrencilerin çalışacakları işyerlerinin bilgisayar yardımıyla otomatik olarak belirlendiği törende 2500 öğrenci bu yıl sanayi, kamu kurumları ve firmalara yerleştirildi. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,  SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, ile proje ortakları, öğrenciler, öğretim üyeleri ve iş dünyasından temsilciler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, 3+1 ve 7+1 Mesleki Uygulama Modeli ile ilgili bilgiler verdi. Amaçlarının sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü hazırlamak olduğunu belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, bu yıl toplamda 2 bin 500 öğrencinin bin 750 firmaya yerleştirildiğini söyledi. Programı uygulamaya başladıklarından bu yana çok önemli mesafe aldıklarını söyleyen Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, modelin uygulanmasına katkılarından dolayı tüm paydaşlara teşekkür etti.

Ülkemizde uygulamaya yönelik eleman ihtiyacına dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Ülkemiz hızla gelişen, uygulamaya yönelik eleman ihtiyacının giderek arttığı bir ortama gelmiştir. Bununla orantılı olarak meslek yüksekokullarında ve teknoloji fakültelerinde teorik bilginin yanı sıra belirli teknik problemlerin çözümüne, endüstri ve iş hayatındaki problemlerin çözüm yöntemlerine ağırlık verilmesine, laboratuvar derslerinde endüstriyel problemler için pratik tasarım çözümlerine yönelik uygulamalar yapılması hedeflenmektedir” dedi.

Üniversite-Sanayi işbirliğinde başarı elde ettik

Törende konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye’nin gelişimine katkısı olacaklarına inandıkları projeleri hızla hayata geçirdiklerini belirtti. Prof. Dr. Elmas, “Üniversite olarak, evrensel kaliteyi yakalamak ve bilimsel yayın yapmakla birlikte, bulunduğumuz şehirle bütünleşerek şehrin gelişimine, dolayısıyla ülkemizin gelişimi ve değişimine katkıda bulunmak durumundayız. Buradan hareketle 3+1 ve 7+1 projemizde mükemmeli hedefledik ve başardık” dedi.

Birçok konuda olduğu gibi üniversite- sanayi işbirliği anlamında da temel prensiplerinin konuşmak değil, eyleme geçmek olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Evrensel rekabete açık ama aynı zamanda yerel değerlerle barışık bir üniversiteyiz. Bundan sonra da bu tip projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SAÜ’nün iş dünyasına sadece uygulama eğitimi düzeyinde değil, yüksek lisans ve ARGE çalışmalarıyla da destek verdiğini belirten Rektör Elmas, bu faaliyetlerin zamanla meyvelerinin alınacağını ifade etti.  İşe yerleşecek öğrencilere başarılar dileyen Rektör Elmas, SAÜ’yü en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını söyledi.

Sakarya Üniversitesi ile birçok alanda proje ortağı olmaktan dolayı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak mutlu olduklarını belirten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Üniversite ve sanayi işbirliği alanında arzu ettiğimiz başarılara ulaştık. Bu başarının daha da artarak devam etmesini istiyoruz. Milli tank üreten Sakarya’mız, milli tren ve otomotiv üretmeye aday. Bunlar Sakarya için önemli istihdam alanları. Nitelikli istihdamımızla gurur duyuyoruz fakat bunu yenilenebilir kılmak ve tüm sektörlere genişletebilmemiz gerekiyor. Bunun içinde öğrenci arkadaşlarıma büyük iş düşüyor” diye konuştu.

Şehir için önemli bir gurur kaynağı

3+1 ve 7+1 Mesleki Uygulama Modelinin Türkiye’ye örnek bir proje olduğunun altını çizen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Öğrencilerimizin hem okulda teorik bilgi hem de işyerinde pratik bilgi kazanarak yetişmesi, Sakarya’da üniversite-sanayi işbirliği açısından önemli bir adım oldu. Mesleki Uygulama Modeli çerçevesinden bugüne kadar Büyükşehir Belediyemizde 400 öğrencimiz iş yeri uygulaması yaptı. Bu dönem de 124 öğrencimiz iş yeri uygulamasına katılacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite mezunu personelinin yüzde 40’ının SAÜ mezunlarından oluştuğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin önemli iş yükünün SAÜ mezunları tarafından üstlenildiğini, bu durumun Sakarya Üniversitesi ve Sakarya şehri için önemli bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Meslek Yüksek Okulları ve Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin bu yıl 3+1 ve 7+1 modeli kapsamında çalışacakları firmalara dağılımı yapıldı.

30/09/2015 – MA

 

 
801 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.