28. Ulusal Dil Bilim Kurultayı SAÜ’de

28. Ulusal Dil Bilim Kurultayı SAÜ’de
08.05.2014
601
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 28. Ulusal Dil Bilim Kurultayı başladı.

SAÜ Eğitim Fakültesi tarafından Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen,  20 üniversiteden akademisyen  ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen kurultay SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Firdevs Karahan’ın konuşmaları ile başladı.

Kurultayın açılış konuşmasını yapan Rektör Elmas, “28 yıldır hiç aksatmadan bu kurultayı düzenleyip bugüne kadar getiren herkesi tebrik ediyorum. Bu yıl üniversitemizi tercih etmenizden dolayı çok memnunuz. Katılımcıların başarılı bir kurultay geçirmesini diliyorum” dedi.

Kurultay hakkında katılımcıları bilgilendiren Prof. Dr. Firdevs Karahan, “Türkiye son 50 yılda yapılan çalışmalar sayesinde dil bilim konusunda büyük aşamalar kaydetti.  Dil bilimciler arasında en önemli akademik etkinlik olan kurultayımıza bildiri ve poster sunumlarıyla katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından SAÜ Devlet Konservatuvarı Araştırma Görevlisi Hacı Bekir Kurşunet katılımcılara piyano dinletisi sundu.

Çeviribilim, uygulamalı dilbilim, ruhdilbilim, söylem çözümlemesi gibi başlıklar altında sunumların yapılacağı kurultay 2 gün boyunca devam edecek.

08.05.2014 – MA

 
601 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.