İbn Sînâ’da Doğa Kavramı Konulu Seminer gerçekleştirildi

11.03.2024

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Seminerlerinin dördüncüsünde, Arş. Gör. Dr. Selime Çınar, “İbn Sînâ’da Doğa Kavramı” başlıklı doktora tezi sunumunu gerçekleştirdi.

Düzenlenen seminerde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Anabilim Dalından Arş. Gör. Dr. Selime Çınar konuk edildi. Çınar, Prof. Dr. Ömer Türker danışmanlığında 2023 yılında tamamladığı “İbn Sînâ’da Doğa Kavramı” başlıklı doktora tezinin öncelikle konu seçimi safhalarını ve önemini anlattıktan sonra, İbn Sînâ öncesi dönemde doğa kavramının nasıl anlaşıldığı ve İbn Sînâ’da içkin ve aşkın doğa kavramları konularını açıklayarak devam etti.

Çınar, sunumunda tezinin sonuçlarını katılımcılarla paylaştı ve katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Bölüm ve bölüm dışı akademisyen ve öğrencilerin katılım gösterdiği seminer yaklaşık bir saat sürdü.