Doç. Dr. Döker, COST Projesine kabul edildi

21.02.2024

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Döker, COST CA22116 aksiyonuna çalışma grubu üyesi olarak seçildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Döker, ‘CA22116 – The Great Leap. Multidisciplinary approaches to health inequalities, 1800-2022 (GREATLEAP)’ aksiyonuna çalışma grubu üyesi seçildi.

CA22116 COST projesi, tarih, sosyal bilimler, yaşam bilimleri ve epidemiyoloji alanlarında geniş bir yelpazedeki akademik uzmanlığı içeriyor. Proje, istatistik ofisleri ve ulusal arşivler de dâhil olmak üzere üniversite, araştırma, kamu ve (uluslararası) sağlık kurumları proje paydaşları içerisinde yer alıyor. Ağ, Avrupa ve çevresindeki bölge ve ülkelerdeki sağlık eşitsizliklerinin tarihsel köklerine ve itici güçlerine ilişkin çığır açıcı bilgiler üretmeyi amaçlıyor.