Yedirenk Öğrenci Topluluğu Tanışma Toplantısı

08.10.2013

Yedirenk Dünya Öğrenci Topluluğu, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Esentepe Yerleşkesi’nde tanışma programı düzenledi.

60 farklı ülke ve bölgeden bin 700 öğrencinin bulunduğu Sakarya’da uluslararası öğrencilere yönelik yaptığı faaliyetlerle adını duyuran topluluk, Esentepe Yerleşkesi’nde geniş katılımlı bir tanışma programı düzenledi. SAÜSEM önünde gerçekleştirilen programda Sakarya’ya okumak için gelen yabancı öğrencilere hem şehir tanıtıldı hem de öğrencilere üniversite hakkında yardımcı olacak bilgiler verildi.

Yeni kayıta gelen öğrencilere gönüllü rehberlik hizmeti de veren Yedirenk Dünya Öğrenci Topluluğu, bu program aracıyla çok farklı kültürden ve anlayıştan gelen gençlerin tanışmasına ve kaynaşmasına zemin hazırlamış oldu. Topluluk üyeleri, yabancı öğrencilerden kendilerini Sakarya’da misafir olarak görmemelerini istediklerini ve öğrencilere her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını belirttiler.

08-10-2013 / ST