İş ve Meslek Danışmalığı Sınavı

İş ve Meslek Danışmalığı Sınavı
10.02.2012
580
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SAÜSEM) Türkiye’nin ilk sertifikalı, iş ve meslek danışmanlarını yetiştirecek. 

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) belirlediği eğitimleri tamamlayan 3 bin 500 üniversite mezunu, Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin (SAÜSEM) düzenleyeceği sınavda başarılı olmaları halinde, Türkiye’nin ilk sertifikalı, iş ve meslek danışmanları olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İŞKUR’da iş ve meslek danışmanlarının istihdam edileceğini duyurmasının ardından, KPSS puanına göre belirlenen 3 bin 500 aday, 15-19 şubat tarihleri arasında SAÜSEM’de sınava tabi tutulacak. 100 soruluk sınav, danışman görüşmesi ve sunum şeklinde düzenlenecek olan başarı olan adaylar iş ve meslek danışmanlığı sertifikasına sahip olacak. Sertifikalarını alan kişiler, İŞKUR’da iş ve meslek danışmanları olarak istihdam edilecek.

Sınavın 15-19 şubat tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Esentepe Kampüsü’nde düzenleneceğini belirten, SAÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Zengin, “İş ve meslek danışmanlığı alanında sertifika verebilmek için Türk Akreditasyon Kurumu(TÜRKAK) tarafından akredite olan bir üniversiteyiz. Ülkemizde konuda söz sahibi olan iki üniversiteden biriyiz” diye konuştu.

“KPSS puanına sahip, yaklaşık 18 bin 50 aday başvuru yaptı. Başvurular arasından puana göre 3 bin 500 kişi belirlendi ve 16 ilimizde üniversiteler aracılığıyla adaylar eğitimleri tamamladı” açıklamasında bulunan Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Zengin, yakın bir zamanda istihdam kurumları, bankalar veya özel sektörün de belgeli iş ve meslek danışmanlarını istihdam etmelerinin kaçınılmaz olacağının altını çizdi.

10/02/2012 – YC

 


580 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.