Sektör Kampüs’te “CO-WORK 2”

Sektör Kampüs’te “CO-WORK 2”

Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Teknokent lisans son sınıf öğrencileri tarafından sunulan sektör odaklı tasarım ve bitirme çalışmaları ile Üniversite-Sanayi İş birliği ve TÜBİTAK Destekli 2209-B Programı’na başvuru sayısının arttırılması amacıyla planlanan “CO-WORK 2’’ etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Sakarya Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri ile katılımcı firmalar arasında potansiyel iş birliği ve proje fikirlerinin arttırılması hedeflendi. Etkinlikte akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler bir araya geldi.

Teknokent Genel Müdürü Dr. Yakup Köseoğlu’nun açılışını yaptığı program, iki oturum halinde gerçekleştirildi.

Yakup Köseoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Bugün 2.sini düzenlemekten çok büyük mutluluk duyduğumuz bu program Sakarya Üniversitesi’nin sanayi ile olan iş birliğini daha güçlü noktalara taşıyıp orada sürdürülebilir bir ilişki biçimine dönüştürecek diye düşünmekteyiz. Buna inancımız tam. Bu noktada bu programla biz hem sanayi kuruluşlarının günlük yoğun rutinlerinde vakit ayıramadıkları problemlerinin öğrencilerimiz sayesinde çözülmesini hem de başından beri özellikle vurguladığımız teorik eğitimle uygulama arasındaki makasın kapatılmasına yönelik bir çalışma ortaya koymaya çalışıyoruz. Tüm tarafların büyük kazanımlar elde edeceğini düşündüğümüz ve ilk programda bunun çıktılarını da gördüğümüz bu süreç hem öğrencilerimizin mezuniyet sonrası muhatap olacakları özel sektörün gerçeklerini görmesini sağlayacak hem de Sakarya’nın en önemli kuruluşlarından birisi olan Sakarya Üniversitesi’nin imkanlarını sanayi kuruluşları tarafından daha verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayacak diye düşünüyorum.”

Hemen ardından Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ konuşma yaptı. Akgün Altuğ konuşmasında, son kırk beş yıldır Türkiye ekonomisinin tüketmekten kaynaklı büyüdüğünü ama gelişmiş ülkelerde bu büyümenin üretmekten kaynaklı olduğunu söyledi.  Ülkemizdeki bu büyümenin tüketilen miktardan çok üretmeyle çözülebileceğini belirten Altuğ, konuşmasında “Ülkemiz bu döngüyü ürettiğinden daha fazlasını tüketmek yerine tükettiğinden daha fazlasını üretmek olarak çevirmedikçe bizim çok fazla şansımız yok, biliyorsunuz biz kısa vadede ekonomik krizlerle karşılaşıyoruz. Bunun sebebi hep tüketmek, bizim üretmemiz lazım. Buradaki firmalar üniversitelerde alt yapıyı bulacak ve üretim ile birleştirecek, yapmamız gereken bu” dedi.

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan yaptığı konuşmada CO-WORK 1 etkinliğin geçen sene ne kadar etkili olduğunu ve geri dönüşlerin olumlu olduğuna vurgu yaptı.

Programda, Ak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş., Kar Metal Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Talu Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., ASAŞ Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ak-Pres Metal Yedek Parça San. Ve Tic. A.Ş., Gedik Termo Vana Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Ultimate Taşımacılık Ekipmanları A.Ş. firmaları kendileri hakkında genel bilgi verdikleri sunumlar yaptı.

Firmaların sunumlarından sonra katılımcılara ödülleri takdim edildi ve fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Haber ve Fotoğraf: Aybike Tekeli- Gizem Gökçe Arslan

 
473 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.