Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi

Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi
05.11.2018
1.422
A+
A-

Bu yıl 5’ncisi düzenlenen ‘Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi’ 17-20 Ekim 2018 tarihleri arasında İzmir’de düzenlendi.

Yurtiçi ve yurtdışından 13 yükseköğretim kurumu ve 3 mesleki örgüt ile toplamda 16 kurumun işbirliğiyle düzenlenen ‘5’nci Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi’ muhasebe ve finans camiasının en önemli uluslararası yıllık toplantılarından birileri arasında yer alıyor.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma MYO öncülüğünde düzenlenen kongrenin paydaşları arasında İzmir Demokrasi Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, Hindistan Uluslararası Yönetim Enstitüsü (Bhubaneswar), TÜRMOB, MÖDAV ve Finans Derneği yer aldı.

Kongrenin açılışında İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, uluslararası paydaş üniversiteler adına Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülmecit Nuredin, ulusal paydaş üniversiteler adına Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, MÖDAV adına Prof. Dr. Nalan Akdoğan ve Finans Derneği Başkanı Prof. Dr. M. Başaran Öztürk birer konuşma yaptı. Konuşmacılar, kongreye davet edilmiş olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek kongre koordinatörü Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can’a teşekkürlerini iletti.

Muhasebe ve finans akademisyenleri, meslek mensupları ve lisansüstü öğrencilerin katılımlarıyla düzenlen kongrede 20 oturumda 100’e yakın bildiri sunuldu. Güncel, özgün, nitelikli araştırmalar, kaliteli bildiriler paylaşıldı. Prof. Dr. Nalan Akdoğan, Prof. Dr. Kamil Büyükmirza, Prof. Dr. Süleyman Yükçü, Prof. Dr. Seval Kardeş Selimoğlu gibi muhasebe ve finans alanının duayen isimlerinin katılması büyük bir memnuniyetle karşılandı. Bu isimlerle birlikte Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İ.İ.B.F. Dekanı Prof. Dr. Yasemin Köse, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İ.İ.B.F. Dekanı Prof. Dr. Haluk Bengü, Bartın Üniversitesi’nden Prof. Dr. Metin Saban, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fikret Çankaya ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hayrettin Usul gibi birçok önemli isim kongrede oturum başkanı olarak görev aldı. Prof. Dr. Kamil Büyükmirza’nın moderatörlüğünü yaptığı yabancı misafirlerden oluşan açılış oturumu ve Prof. Dr. Süleyman Yükçü tarafından yazılıp yönetilen İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin rol aldıkları gösteriler büyük beğeni topladı.

Son gün yapılan kapanış oturumunda kongre koordinatörü Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can’ın şu sözleriyle kongre son buldu:

“Çok uğraştık, çok yorulduk belki ama, çok güzel, çok verimli, çok başarılı bir kongre oldu. İyi bir iş çıkardığımızı görüyorum. Kendimle ve ekibimle gurur duydum. Zira bu kongre, uluslararası niteliği ve kalitesi yıldan yıla artan, muhasebe ve finans alanındaki özgün araştırmaların paylaşımını mümkün kılarak bilimsel bilgi üretimine katkı veren bir platforma dönüşme yolunda hızla ilerliyor… Kongre koordinatörü olarak emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.

İşin en başına gidersek Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hikmet Yazıcı’ya teşekkür etmemiz gerekir. Zira bu işin ateşini fitilleyen O ve oradaki arkadaşlarımızdır. Kongrenin o günden bugünlere gelmesine kadar canla başla çalışan başta Öğr. Gör. Metehan Küçüker ve eşi Hilal Küçüker’e, aynı şekilde Öğr. Gör. İdil Özkan’a nasıl teşekkür edeceğimi açıkçası bilemiyorum. Bu arada İstanbul Üniversitesi’nden değerli dostum Prof. Dr. Selahattin Karabınar’ı da anmadan geçemeyeceğim. Gerçi bu kongreye katılamadı ama en başından beri bu işin içinde olduğunu herkes bilmelidir. Yine başından beri bu işin içinde olan isimlerden biri Sakarya Üniversitesi’nden Doç .Dr. Nevran Karaca diğeri de İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Şuayyip Doğuş Demirci’dir. Biri her zaman yanımda olan değerli dekan yardımcım diğeri ise eski asistanım, ikisine de bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Arş. Gör. Bilge Önal ise teşekkürü hak eden bir diğer isim. Şimdiki asistanım dersem sanırım nedeni daha iyi anlaşılır…

Sakarya Üniversitesi’nden ayrılarak yeni kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden iki isimden daha bahsetmem gerekiyor. Özellikle geçen seneki Erzurum kongresinde gösterdiği olağanüstü performans ile aramıza katılan Öğr. Gör. Dr. Fırat Altınkaynak ile bu seneki kongrede bilişim ayağında verdiği destek ile Öğr. Gör. Erkan Zengin özellikle teşekkür etmem gerekenler arasında…

Ev sahibi İzmir Demokrasi Üniversitesi’nden son iki kongrede büyük emekleri bulunan başta Doç.Dr. Fevzi Serkan Özdemir ile Arş. Gör. İsmail Hakkı Ünal ve Arş.Gör. Oğuzcan Akdemir’e teşekkür etmezsek büyük haksızlık yapmış oluruz. Emeğinize, yüreğinize sağlık diyor, teşekkür ediyorum.

Kongre organizasyonun sorumluluğunu üstlenerek yükümüzü hafifleten Serdivan Turizm’den Hakan Genç’e gösterdiği çaba ve fedakarlık için teşekkür ediyorum. Euphoria Aegean Otel yönetimine, özellikle Oğuz Dalaman’a teşekkür ediyorum. Ayrıca kongremizin tek sponsoru olan NAVALA Vergi Denetim Danışmanlık’tan YMM Dr. Mehmet Maşuk Fidan’a da teşekkür ediyorum.

Son olarak kongremize katılan ve emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim. ICAFR’19 da tekrar buluşmak ümidiyle, hatamız kusurumuz oldu ise hoş görüle, sürçü lisan ettiysek affola…

Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ediyor hepinize selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

05.11.2018 – YC


1.422 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.