Sosyal Sorumluluk Bilinci Konuşuldu

Sosyal Sorumluluk Bilinci Konuşuldu
21.03.2018
1.565
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Öğrenci Araştırma Topluluğu tarafından “Sosyal Sorumluluk Bilinci” konulu bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan etkinliğe Televizyon dizilerinin sevilen oyuncularından Hacı Ali Konuk, Mutluluğun Adresi Derneği Başkanı Abdullah Özkan ve Sunucu Mert Palavaroğlu konuşmacı olarak katıldı. Karşılıklı sohbet ve video gösterimi eşliğinde süren etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Oyuncu Hacı Ali Konuk, insanların her dönemde engellilik durumuna girebileceklerini belirterek, fiziki engel durumunun aslında engel olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekti. Sosyal sorumluluk bilincinin insanlara yardımcı olmayı ve destek olmayı gerektirdiğini söyleyen Konuk, “Öncelikle güler yüzlü olmalıyız. İnsanlarla kaynaşmalıyız. Onlara dokunabilmeliyiz. Yardım ettiğiniz zaman yaşadığınız mutluluğu hiçbir yerde yaşayamazsınız” dedi.

Mutluluğun Adresi Derneği Başkanı Abdullah Özcan, dernek olarak yaptıkları sosyal sorumluluk projelerinden bahsetti. Yaklaşık beş yıldır çocuklarla ilgili projeler yaptıklarını anlatan Özcan, aileler, yaşlılar, hastalar, şehit ailelerinin çocukları, otizmliler ve down sendromlular gibi birçok grubu ziyaret ettiklerini söyledi.

Sunucu Mert Palavaroğlu ise konuşmasında Çocuk Esirgeme Kurumu, Darülaceze gibi devlet kurumlarında barınan kimsesiz insanların her şeyleri olsa bile sevgiye ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, sosyal sorumluluk adına herkesin bu insanları ziyaret etmeleri gerektiğini söyledi.

21-03-2018 / ST


1.565 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.