İnşaat Mühendisliği’nin Sorunları

İnşaat Mühendisliği’nin Sorunları
11.12.2012
1.408
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde ‘İnşaat Esnasında Karşılaşılan Sorunlar ve İnşaat Öncesi Yapılması Gereken Resmi İşlemler’ konulu panel gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen ‘İnşaat Esnasında Karşılaşılan Sorunlar ve İnşaat Öncesi Yapılması Gereken Resmi İşlemler’ konulu panel SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele Konuşmacı olarak Mimar Çetin Altan katıldı.

Geçmişten bu güne inşaat sektöründeki gelişmelerden bahseden Altan, geçmişte inşaat mühendisleri projenin uygulanmasında bireysel olarak ilgilendiklerini belirtti. 2011 yılında ülkemizde zorunlu hale gelen yapı denetim hizmetini hakkında çeşitli bilgiler veren Altan, teknik uygulamayı yapı denetim firmalarının gerçekleştirdiğini, projeyi yapan ve kontrol edenlerin ayrıldığını söyledi.

Ülkemiz deprem kuşağı üzerinde bulunması sebebiyle depremlerden ve alınması gereken önlemlerden bahseden Altan, yapının depreme dayanıklı olabilmesi için zemin etüdünün iyi yapılması gerektiği ve projenin iyi çizilmesi gerektiğini dile getirdi. Altan konuşmasını ‘Depremde hasar görmeyen bina yoktur’ diyerek tamamladı.

Etkinlik Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Celal Apay tarafından Mimar Çetin Altan’a plaket takdim edilmesiyle son buldu.

11/12/2012 – Erkan Kaledibi


1.408 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.