Üniversiteler Afet Yönetimi İle İlgili Araştırma Merkezlerinin (AYMEP) 6. Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Üniversiteler Afet Yönetimi İle İlgili Araştırma Merkezlerinin (AYMEP) 6. Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
08.02.2024
695
A+
A-

Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanlığının afet yönetimi konusunda Türkiye’de önemli paydaşlardan olan Üniversitelerin Afet Yönetimi ile ilgili araştırma merkezlerini bir platform altında toplama ve afet yönetimi konusunda akademik bir güç oluşturma hedefi çerçevesinde “Üniversiteler Afet Yönetimi İle İlgili Araştırma Merkezlerinin (AYMEP) 6.Değerlendirme Toplantısı” 07-08 Şubat tarihleri arasında Ankara’da AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantının ana gündemini “Asrın Felaketi 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri” oluşturdu. AFAD Başkanlığı ve paydaş üniversitelerin Afet Yönetim Merkezlerinin 6 Şubat 2023 depremleri ile ilgili çalışmaları kurumların temsilcilerince sunuldu.  AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen ve AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof.Dr. Orhan Tatar’ın da katıldığı toplantının ilk günü “6 Şubat Depremlerinden Çıkarılan Dersler ve Öneriler” başlıklı bir de panel  düzenlendi.

Toplantıya Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezini temsilen katılan Prof.Dr. Murat Utkucu “6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremlerine İlişkin Sakarya Üniversitesi Çalışmaları” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Utkucu Sakarya Üniversitesi’nin gerek depremlerin etkilediği bölgedeki saha çalışmalarını gerekse saha dönüşü bu depremler hakkındaki bilimsel faaliyetlerini anlattı. Ayrıca düzenlenen panelde Sakarya Üniversitesi adına görüş ve önerilerini paylaşıldı.


695 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.