Minyatürden Çeşitlemeler Sergisi Açıldı

Minyatürden Çeşitlemeler Sergisi Açıldı
10.10.2018
1.466
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) öğrencilerinin eserlerinden oluşan “Minyatürden Çeşitlemeler” isimli serginin açılışı yapıldı.

STMF Sanat Galerisinde düzenlenen serginin açılışına STMF Dekanı Prof. Kadriye Didem Atiş, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Sergide Tezhip ile Çini Tasarımı ana sanat dalları öğrencilerinin “Minyatür” dersi kapsamında farklı konularda hazırladıkları 61 eser bulunuyor.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümünden Öğr. Gör. Ayşen Karakoç Civili öncülüğünde hazırlanan sergide 52 adet özgün tasarım ve 5 adet reprodüksiyon çalışması yer alıyor. Sergiye ilişkin bilgiler veren Öğr. Gör. Ayşen Karakoç Civili, “Türk minyatür sanatında sıkça işlenen Kelile ve Dimne, Siyer-i Nebi, Nasrettin hoca fıkraları, halk türküleri ile Gül ve Bülbül konuları ele alındı. Sergide bulunan eserler, tarama, tonlama, sulu boya gibi muhtelif teknikler kullanılarak öğrenciler tarafından hazırlandı. Ayrıca zeminde murakka üzerine yapıştırılan aharlı kâğıtlar ve renkli paspartu kâğıtlar; boyama olarak da sıvama altın ve guaj kullanıldı” diye konuştu.

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Kadriye Didem Atiş ve Öğr. Gör. Ayşen Karakoç Civili, sergide emeği geçen öğrencilere teşekkür belgelerini takdim etti.

Sanatseverler tarafından büyük bir ilgi ve beğeni ile karşılanan sergi, 19 Ekim Cuma gününe kadar ziyarete açık olacak.

10.10.2018 / Esra Avcı


1.466 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.