Eski Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu SAÜ’de Konuşacak

Eski Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu SAÜ’de Konuşacak
12.03.2018
1.275
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi’nce (SASGEM) ortaklaşa olarak “Modern Dünyada Müslüman Olmak” konulu söyleşi düzenlenecek.

SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan söyleşi programına Eski Diyanet İşleri Başkanı ve KURAMER Müdürü Prof. Dr. Ali Bardakoğlu konuk olarak katılacak.

14 Mart Çarşamba günü saat 13.00’te başlayacak programın moderatörlüğünü İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hülya Terzioğlu yapacak. Programda Türkiye’de son günlerde yoğunlaşan dini temalı tartışmalar da ele alınacak.

Prof. Dr. Ali Bardakoğlu kimdir?

1952 yılında Kastamonu-Tosya’da dünyaya geldi. İlköğrenimini Tosya’da tamamlayan Bardakoğlu, 1970 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. 1974’te İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden, 1975 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Bir süre öğretmenlik ve stajyer hakimlik yaptıktan sonra 1977 yılında Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü’nde fıkıh asistanlığı görevine getirildi.

1982 yılında Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde doktora tezini verdi. Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslam Hukuku yardımcı doçentliğine atandı ve 1986’da doçentlik aldı. 1993 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne atanan Bardakoğlu, 1994’te İslam Hukuku Ana Bilim Dalı’nda profesör oldu.

Çeşitli ulusal ve uluslararası sempozyumlara müzakereci olarak katılmış olan ve çok sayıda akademik içerikli yayını olan Bardakoğlu, 28 Mayıs 2003 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na getirildi. 11 Kasım 2010 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden emekliliğini istedi ve ayrıldı. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi bünyesindeki Kur’ân Araştırmaları Merkezi KURAMER’in müdürlüğünü yapmaktadır. İyi seviyede İngilizce ve Arapça bilen Bardakoğlu, üç çocuk babasıdır.

12-03-2018 / ST


1.275 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.