İyi Kullanılan Zaman Başarının Anahtarı

İyi Kullanılan Zaman Başarının Anahtarı
14.12.2017
879
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi’nce (SASGEM) düzenlenen konferanslarda bu hafta “Kabiliyetleri Olumlu Yönde Kullanma ve Zaman Yönetimi” konusu ele alındı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansa Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Mehmet Özen, insanların bir hedefinin olması ve bu hedef doğrultusunda zaman planlaması yapılması gerektiğini belirterek, “Hedefe yönelik haftalık, aylık ya da yıllık programınız yoksa ömrünüzü boş geçirebilirsiniz. Hedef belirleyip emek sarf etmezseniz hiçbir dış etken size yardımcı olamaz” şeklinde konuştu.

Başarıya hemen ulaşılamaz

Hedefin kişiye, topluma ve insanlığa olan faydasının düşünülerek seçilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Özen, bu konuda 11 yaşında kendisine bir hedef koyup o hedef doğrultusunda hareket eden ve hedefine ulaşan Fatih Sultan Mehmet’i örnek olarak verdi. Hedef doğrultusunda ilerleyen kişinin karşısına bazı zorluklar çıkabileceğine dikkat çeken Özen, “Ya hep ya hiç diye bir şey olamaz. Tüm başarılı insanların hayatlarına baktığımızda defalarca kez başarısız olduklarını görürüz. Başarıya hemen ulaşılamaz. Thomas Edison yüzlerce deneyler sonucu ampulü icat ederek başarıyı elde etmiş. Her başarısızlığından ders çıkararak başarıya bir adım daha yaklaşmıştır” ifadesinde bulundu.

Zamanı iyi kullanmalıyız

Başarıya ulaşmak için sabırlı olmak gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Özen, “Karşımıza çıkan olumsuzluklara karşı sabırlı olmalıyız. Başarı hemen elde edilemeyeceği için sabretmeliyiz. Tüm o başarıya ulaşmış insanlarla bizim aramızdaki ortak nokta 24 saattir. Hepimizin değerlendirmesi gereken 24 saati var. Sorun bunu nasıl kullandığımızdadır” ifadelerini kullandı ve zamanı iyi kullanarak büyük başarılara imza atmış ünlü kişilerden bahsetti.

Planlı bir hayat yaşandığı zaman yapılacak işlere vakit kalabileceğini kaydeden Özen, “Zaman hayatın kendisidir. Hayat bir kere yaşanır. Dolu dolu yaşayıp her anımızı değerlendirmemiz lazım. Zaman yönetimi planlama, karar verme, uygulama ve denetleme süreçlerinden oluşur. Denetleme genelde yapılmaz ve bu büyük bir yanlıştır” şeklinde konuştu.

Birlikte çalışmamız lazım

Mutluluğun başarıya, başarının ise zamanı iyi kullanmaya bağlı olduğunu belirten Prof. Dr. Özen, insanların zamanlarının çoğunu televizyon ve telefona ayırdığını söyledi. “Zaman ucuz değil” diyen Prof. Dr. Özen, öğrencilere kişisel zaman planlamasının nasıl olması gerektiğini anlattı. Türkiye’de genç nüfusun çok fazla olduğunu ve üretken olarak 40 milyon insan bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Özen, ”Üretken olan insanların hepsi bir günde bir saatini verimli geçirse, toplamda ülkeye 5 bin yıl kadar katkıda bulunuruz. Birlikte çalışmamız lazım” diye konuştu.

13/12/2017- Gökdeniz P.

 
879 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.