Gizem Frit Seramik Yarışmasına Başvurular Başlıyor

Gizem Frit Seramik Yarışmasına Başvurular Başlıyor
16.08.2018
1.227
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü tarafından Gizem Frit A. Ş.’nin desteği ile “Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması” düzenlenecek.

Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek yarışmada Türkiye ve tüm dünya üniversitelerinin seramik, seramik ve cam bölümlerinde lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitim gören öğrencilerin desteklenmesi amaçlanıyor. Yarışmanın seçici kurulu Türkiye’nin farklı üniversitelerinden ve yurtdışından akademisyenler, alanında uzman sanatçılar ve sektör temsilcilerinden oluşuyor. Her yıl düzenlenen yarışma, artistik ve endüstriyel seramik alanlarında gerçekleştiriliyor ve bu yönüyle Türkiye’de gelişmekte olan seramik sanatı ve endüstrisine de katkı sağlıyor. Gelenekselleşen Gizem Frit Seramik Yarışması, aynı zamanda günümüzde önemi ve gerekliliği giderek artan üniversite-sanayi işbirliği için de iyi bir örnek oluşturuyor.

Yarışmanın seçici kurulunda İspanya’dan ünlü seramik sanatçısı Alberto Bustos’un yanı sıra, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Kaan Canduran, Anadolu Üniversitesinden Prof. Mustafa Ağatekin, Sakarya Üniversitesinden Doç. Buket Acartürk ve Dr. Öğr. Üyesi Dicle Öney, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Doç. Lerzan Özer, Kocaeli Üniversitesinden Doç. Safiye Başar, Dokuz Eylül Üniversitesinden Dr.Öğr.Üyesi. A.Temel Köseler ve Gizem Frit Seramik Ar-Ge Teknik Müdürü Bünyamin Öztürk bulunuyor.

Artistik ve endüstriyel alanlarda 2 başarı ödülü ve 4 mansiyon ödülü verilerek genç seramik sanatçıların desteklendiği yarışma kapsamında, ödül alan ve sergilemeye hak kazanan eserler SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergide sanatseverlerle buluşuyor.

Yarışmaya başvurular, 3 Eylül-24 Ekim 2018 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak. Detaylı bilgi ve başvuru için “www.gizemfritseramikyarismasi.com” adresi ziyaret edilebilir.

16-08-2018 / ST


1.227 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.