Bağımsız Denetçi Eğitimi

Bağımsız Denetçi Eğitimi
14.01.2013
1.832
A+
A-

Bağımsız Denetçi Eğitimi ile ilgili duyuru:

“Sakarya Üniversitesi”, “Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu” (KGK) ile Kamu Bağımsız Denetim Yönetmeliği çerçevesinde belirlenen eğitimleri yürütmek üzere 04.01.2013 tarihinde işbirliği protokolü imzalamıştır.

Kamu Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin Geçici 1 inci maddesi kapsamına giren, Yeminli Mali Müşavirler (YMM) ile 15 yıllık mesleki tecrübeye sahip, yüksek öğrenim mezunu, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM), eğitimler ile ilgili gerekli prosedürleri tamamlamaları durumunda “Bağımsız Denetçi Belgesi” almaya hak kazanacaklardır.

Gerekli sayının tamamlandığı ve KGK’nın onay verdiği her il/ilçe ve lokasyonda örgün eğitimler gerçekleştirilecektir. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi meslek mensuplarının yoğun olduğu illerde başvuru sayısına bağlı olarak birden fazla lokasyonda örgün eğitimler yapılacaktır.

Uluslararası sertifikasyona sahip olan Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi farklı üniversitelerden alanında uzman yetkin öğretim üyeleri ile ortak çalışmalar yaparak, “Bağımsız Denetçi Eğitimi” için gerekli tüm hazırlıkları tamamlanmıştır.

Sakarya Üniversitesi’nde Bağımsız Denetçi eğitimine katılarak sertifika almaya hak kazanan YMM ve SMMM’ler isteğe bağlı olarak uluslararası muhasebeciler birliği olan The Association of International Accounts (AIA) üye olabileceklerdir. Bu üyelik, Avrupa Birliğine üye olan ülkelerde ve AIA’yı tanıyan diğer ülkelerde B sınıfı Bağımsız Denetçi olarak faaliyette bulunma ve uluslararası muhasebeci olarak tanınma olanağı sağlayacakdır.

Eğitimlerimiz KGK’nın koordinasyonunda Şubat 2013’te başlayacaktır.

Eğitimlere ilişkin detay bilgilere, www.kgk.sakarya.edu.tr web sayfasından ulaşılabilir.

Kamuoyuna Duyurulur.

 

14/01/2013 – SAÜSEM

Güncelleme: 23/01/2013


1.832 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.