Bilimsel Dergilerimiz İndekslerde

Bilimsel Dergilerimiz İndekslerde
08.02.2024
1.276
A+
A-

Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğünün yürüttüğü çalışmalarla Sakarya Üniversitesi dergileri indeks basamaklarında tek tek yükselmeye başladı.

Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü bünyesinde yayın faaliyetlerini sürdüren Sakarya Tıp Dergisi ve İşletme Bilimi Dergisi, uluslararası DOAJ indeksinde taranmaya başladı.  Daha önce DOAJ’da taranmaya başlayan Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Dergisi, Sakarya Üniversitesi Holistik Sağlık Dergisi, Türkiye Ortadoğu Çalışmaları Dergisi ile birlikte Sakarya Üniversitesi’nde DOAJ’da taranan dergi sayısı 5’e yükseldi.

Sakarya Üniversitesi Bilimsel Dergiler Koordinatörü Prof. Dr. Mahmut Akyiğit, Koordinatörlüğü’nün amacının, Sakarya Üniversitesi bünyesinde yayınlanan veya yayın hayatına yeni başlayacak olan bilimsel dergilerin, bilimsel ve etik ilkelere bağlı ortak bir yayın stratejisi kapsamında yayın kalitelerinin yükseltilmesi ve ulusal/uluslararası üst düzey indekslerce kabul görmelerini sağlamak olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi, “Üniversitemiz araştırma üniversitesine aday olmuştur. Bilimsel çalışmaların yayınlandığı dergiler bu kapsamda önem arz etmektedir. Bizler de bu amaca katkı sağlamak için Üniversitemiz bünyesinde çıkan bilimsel dergilerin yayın kalitelerini sürekli geliştirerek ulusal ve uluslararası indekslerde taranmaları için yoğun bir tempo içerisinde çalışıyoruz.”

Son bir yılda 5 derginin Erih Plus, 13 derginin EBSCO tarafından taranmaya başlandığına vurgu yapan Bilimsel Dergiler Koordinatörü Prof. Dr. Mahmut Akyiğit, 3 derginin DOAJ, 5 derginin ESCI, 2 derginin  SCOPUS, 9 derginin TR Dizin, 4 derginin ise Erih Plus indeks süreç başvurularının yapıldığını ve sonuçların beklendiğini söyledi.


1.276 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.