“Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı” Kapsamında TÜBİTAK Desteği Alan Akademisyenler, SAÜ Rektörü Prof.Dr. Hamza Al ile programda bir araya geldi

“Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı” Kapsamında TÜBİTAK Desteği Alan Akademisyenler, SAÜ Rektörü Prof.Dr. Hamza Al ile programda bir araya geldi
03.05.2024
1.418
A+
A-

Cumhuriyetin 100. Yılına özel olarak açılan TÜBİTAK-1001 çağrısından Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 6 proje ile kabul alarak önemli bir başarıya imza attı.

Cumhuriyetin tarihsel, kültürel, siyasal, toplumsal ve ekonomik dinamiklerini anlamayı ve gelecek vizyonuna yeni perspektifler sunmayı amaçlayan araştırma projelerini desteklemek üzere; Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı” sonuçları açıklandı.

Programın açılış konuşmasını yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, “Araştırma Üniversitesi ve Türkiye’deki ilk 20 üniversiteden biri olma yolunda hedeflerimiz var. Bu hedefe giderken Sakarya Üniversitesi’nde gece gündüz proje yapılsın, yayın konuşulsun, araştırmalar yapılarak nitelikli makaleler yayımlansın istiyoruz. Bir seferberlik gibi herkesin bu sürece dahil olmasını canı gönülden amaçlıyoruz” dedi.

SAÜ’nün iyi bir akademik geçmişe sahip olduğunu ve bu geçmişten faydalanılmasını gerektiğin belirten Rektör Al, “Bu üniversitenin akademik geçmişi var ve bu geçmiş bize güçlü yönler kazandırdı. Güzel şeyler yapıyoruz. Sakarya Üniversitesi bazı alanlarda ilk akla gelen üniversite ama biz istiyoruz ki her alanda en iyi üniversite olalım. Araştırma Üniversitesi olmayı hak edecek kadar çalışıp ivme artışı olan bir dönem yaşayalım” diye belirtti.

Sakarya Üniversitesi Araştırma Üniversitesi olduğunda kaynak ve kadro imkanları açısından rahatlayacağını olacağını önemle vurgulayan Rektör Al, akademik kadro esnekliğini sağlamak ve projelere daha fazla hibe desteği sağlayabilmek için araştırma üniversitesi olunmasını gerektiğine dikkat çekerek projesi kabul edilen akademisyenlere teşekkür edip, akademisyenleri araştırmalarına devam etmeleri için yüreklendirdi.

Programa katılan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Demir, proje yazmanın proje yazmaktan ibaret olmadığına dikkat çekti. Demir, “Bilimsel çalışmalar araştırmacının kendine, fakültesine ve en nihayetinde ülkesine fayda sağlar. Hedeflerinizi her zaman büyük tutun. Etki değeri en yüksek yayınlarda makale yazmak için çabalayın. Bu amacınız sizi akademik kariyer açısından da üniversitenizin prestiji bakımından da ileri bir seviyeye taşıyacaktır. Sadece kendi disiplininizdeki araştırmacılarla değil disiplinlerarası da çalışmanın akademik camiaya faydası oalcaktır” diye konuştu.

Projesi kabul edilen akademisyenler söz alarak projelerinden ve yayınlarından bahsetti. Proje süreçlerinde araştırmacılara olan destekleri için ARDEK’e teşekkür eden akademisyenler, yaptıkları çalışmalarla bilimsel dünyaya katkı sağlamayı arzuladıklarını dile getirdi.

Programa SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Demir, SAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Araştırma Dekanlığı (ARDEK) Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emiroğlu, projesi kabul edilen akademisyenler, dekanlar ve yöneticiler katıldı.

Program, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Haber ve Fotoğraf: Elif Köse


1.418 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.