Tezler Sanayicinin Sıkıntılarını Çözecek

Tezler Sanayicinin Sıkıntılarını Çözecek
19.02.2012
668
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, sanayicinin sıkıntılarını ele alan tezlere önem verdiklerini söyledi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve SAÜ-Teknokent işbirliği ile 17 Şubat Cuma günü ‘Siz de Ar-Ge Yapabilirsiniz’ çalıştayı düzenlendi.

Sanayi İle İşbirliğinde Üniversite Eğitimi

Çalıştayda bir konuşma yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Ar-Ge adına söylenecek ne varsa söylendiğini, artık icraat yapmanın zamanı geldiğini söyledi. Elmas, son dönemde Türkiye’de de dünyaya paralel olarak üniversite algısının değiştiğini ve daha çok sanayi ile işbirliği içinde, paydaşlarıyla birlikte hareket eden bir üniversite algısının oluştuğuna dikkat çekti.

Sanayiciye kalifiye elaman yetiştirmek noktasında üniversite olarak sürekli yeni çalışmalar yaptıklarına değinen Elmas, bu kapsama bu yıl meslek yüksekokullarına yönelik 3+1 modeli getirdiklerini vurguladı. Bu model sayesinde hem sanayicinin ihtiyacı olan kalifiye ara elaman yetişmiş, hem de öğrencilerin tecrübeli bir şekilde mezun olacaklarını dile getiren Elmas, şöyle konuştu: “Sanayicinin ara eleman açığını kapatmak ve öğrencilerin pratik eğitim almalarını sağlamak amacıyla ön lisans öğrencilerine yönelik bir yarı dönem devam edecek bir staj programı düzenledik. Bu çalışma üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde de çok önemli bir yer teşkil ediyor.”

Tezler, Sanayicinin Sıkıntılarını Çözecek

Üniversitelerde yazılan tezlerin tozlu raflarda kaldığını, sadece yazılması için yazıldığına dikkat çeken Elmas, bu olumsuz durumu aşmak için sanayi ve sanayicinin sıkıntıları ve benzeri konularını da dile getiren tezlere destek verildiğini ve ayrıcalık tanındığını belirtti.

Eğitim ve öğretimde şeffaflaşmaya önem verdiklerini, üniversitenin tüm paydaşlarıyla birlikte hareket ettiklerine değinen Elmas, bu amaçla fakülteler eve bölümlere Makine, İnşaat gibi oda temsilcileri, sanayici ve diğer meslek kuruluşlarıyla çalışmalarını teşvik ettiklerini vurguladı.

17/02/2012 – AB

 
668 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.