Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi, Sektör Desteğiyle Teknolojik Altyapısını Güçlendirdi

14.10.2024

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi, sektörün önde gelen isimlerinden oluşan Danışma Kurulu üyelerinin ve firmalarının sağladığı önemli destekle teknolojik altyapısını önemli ölçüde güçlendirdi.

Fakülteye yapılan bağışlar sayesinde öğrencilerin ve akademisyenlerin eğitim ve araştırma süreçlerinde kullanacakları modern ekipmanlar alındı.

13 Yüksek Teknolojili Projeksiyon ve Dijital Toplantı Salonu

Fakülteye, SAÜ Vakfı üzerinden yapılan bağış ile 13 adet yüksek teknolojili projeksiyon cihazı kazandırıldı. Ayrıca, toplantı salonunun dijitalleşmesi için gerekli olan kamera ve diğer donanımların alınması da planlandı. İşletme Fakültesi 3. Dönem Danışma Kurulu üyelerinin toplam 355.000 TL tutarındaki bağışları sayesinde fakültenin teknolojik altyapısındaki dönüşüm hızlandı.

Eğitimde Verimliğin Artması Hedefleniyor

Eğitim döneminin başında öğrencilerin daha donanımlı sınıflarda ders görmeleri hedefleniyor. Yeni teknolojik altyapı sayesinde derslerde verimliliğin artması, öğrencilerin daha iyi bir eğitim almaları ve akademisyenlerin araştırmalarında daha etkin sonuçlar elde etmeleri bekleniyor. Ayrıca, eski ekipmanların bakım ve onarımından kaynaklanan zaman kaybı ve maliyetin de önemli ölçüde azalacağı öngörülüyor.

Sektörün Üniversiteye Yatırımı Artıyor

İşletme Fakültesi Danışma Kurulu üyelerinin bu anlamlı destekleri, sektörün üniversiteyle iş birliklerinin göstergesi olarak değerlendiriyor. Sektör temsilcileri, üniversitenin eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerin iş hayatına daha iyi hazırlanmalarına katkıda bulunmak amacıyla bu tür desteklere devam edeceklerini belirtti.

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sima Nart, yeni teknolojik altyapının fakültenin eğitim ve araştırma faaliyetlerine önemli katkı sağlayacağını belirterek, tüm destekçilere teşekkür etti.