02.08.2024

Sakarya Üniversitesi, Uluslararasılaşma hedefine ulaşma yolunda bir işbirliğini daha hayata geçiriyor. Bu kapsamda üniversitemizi ziyaret eden Somali Mogadişu Üniversitesi heyeti ile işbirliği yapılması konusunda anlaşmaya varıldı. Proje partnerimiz olan Mogadişu Üniversitesiyle imzalanan İkili Protokole, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ve Mogadişu Üniversitesi Rektörü Dr. İbrahim Mohamed Mursal imza attı. İki Üniversitenin Rektörlerinin yanısıra işbirliği görüşmesine Prof. Dr. Samir AFİFİ, Prof. Dr. Mehmet EMİROĞLU, Öğr. Gör. Dr. Tuba TATAR ve Ar. Gör. Dr. Ahmet ÜÇAĞAÇ da katılarak bilgi paylaşımında bulundu. İmza töreninin ardından ARDEK ziyareti gerçekleştirildi.

SAÜ İnşaat Mühendisliği’nin koordinatörlüğünü üstlendiği, çevre dostu inşaat malzemelerinin kullanımını ve sürdürülebilirliği teşvik eden KA2 Merkezi Projesi, Dr. Tuba Tatar’ın koordinatörlüğünde yürütülecektir. Prof. Dr. Mehmet Emiroğlu ve Prof. Dr. Samir Afifi de projede araştırmacı olarak bulunmaktadır. Proje ortaklığının neticesinde imzalanan Protokol ile iki üniversite ; “Her iki kuruma personel değişimi veya karşılıklı ziyaretler, Seminer, sempozyum, akademik toplantılara katılım, Uluslararası çalıştayları içeren özel kısa vadeli akademik programlar, Ortak ilgi alanlarına yönelik ortak araştırma faaliyetlerinin ve ortak yayınların geliştirilmesi, Doktora öğrencisi yetiştirme ve geliştirme, Potansiyel olarak faydalı olduğu düşünülen diğer faaliyetler, Lisans ve Yüksek Lisans programlarında öğrenci değişimi” konularında anlaşmaya vardı.