SAÜ’nün Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimine TÜBİTAK desteği

SAÜ’nün Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimine TÜBİTAK desteği
08.01.2024
1.386
A+
A-

Üniversitemiz, TÜBİTAK 2237-B destekleri kapsamında, Sağlık Bilimleri alanında araştırma yürütmekte olan akademisyenlerin teorik ve uygulamalı olarak TÜBİTAK 1001 proje yazma yetkinliklerini geliştirmek üzere proje yazma eğitimi verecek.

Koordinatörlüğünü Doç. Dr. Gamze Güney Eskiler’in üstlendiği, ‘Sağlık Bilimleri Alanında Teorik ve Uygulamalı TÜBİTAK 1001 Proje Yazma Eğitimi’ adlı etkinlik önerisi, TÜBİTAK 2237-B Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

17-19 Nisan tarihleri arasında üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek yüz yüze eğitim kapsamında, Sakarya Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) sorumluluk alanında yer alan Kocaeli, Düzce, Bolu ve Yalova illerinde Sağlık Bilimleri alanında çalışmalar yürüten akademisyenler bir araya getirilecek. Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Emiroğlu, Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum, Doç. Dr. Muhammed Hilmi Nişancı ve Ankara, Hacettepe, Akdeniz ve Necmettin Erbakan üniversitelerinden pek çok akademisyen tecrübelerini katılımcılar ile paylaşacak. Bu çerçevede, TÜBİTAK 1001 projesi yazımında dikkat edilmesi gereken hususlar, temel kavramlar (yöntem, özgün değer, proje yönetimi ve yaygın etki), bütçenin oluşturulması, kabul edilen projelerde harcama esasları ve elde edilen bulguların yayınlanmasına yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Bu sayede, etkinliğe katılacak olan araştırmacıların TÜBİTAK 1001 projesi yazma tecrübesinin hem teorik hem de uygulamalı olarak geliştirilmesine, proje başvuru ve başarı sayılarının artırılmasına katkı sağlanması hedeflenecek.

Etkinlik kapsamında verilecek ‘Uygulamalı Proje Eğitimi’ dersleri ile akademisyenlerin proje fikirlerini uygulamalı olarak kurgulamasına destek olunacak ve proje taslağı olan araştırmacılara projelerini geliştirmeleri konusunda da katkı sağlanacak. Ayrıca, MARKA kapsamında yer alan illerdeki farklı üniversitelerde görev yapan öğretim üyelerinin bir araya gelmesi sağlanarak yeni proje ekiplerinin kurulmasına, üniversiteler arası iş birliklerinin yanı sıra disiplinler arası çalışmaların oluşturulmasına katkı sunulacak.


1.386 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.