Diş Hekimliği Fakültesi, hekimlerini mezun etti

Diş Hekimliği Fakültesi, hekimlerini mezun etti

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı mezuniyet töreni, SAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Tören, kortej yürüyüşünün ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Törenin açılışında konuşma yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yıldız, “Sevgili öğrenciler, 2024 mezunları olarak bazı zorlukları yaşamak durumunda kaldınız. Pandemi nedeniyle üniversite eğitiminizin bir kısmını okulunuz, arkadaşlarınız ve hocalarınızdan ayrı geçirdiniz. Arkasından ülkeyi ve hepimizi derinden etkileyen deprem felaketini yaşadık. Eğitim her ne kadar uzaktan yapılmış olsa da gerek idari gerekse akademik personel olarak süreci gayet başarılı bir şekilde yakından takip ettik. Fakülte olarak öğrencilerimizin yanında olduk.

Değerli misafirlerimiz, fakültemizin geleceği konusunda umutluyuz. Güzel gelişmeler oluyor. Üstüne ekleye ekleye ilerliyoruz. Sayın rektörümüzün liderliğinde, cesaretlendirmesiyle çok önemli ve güzel adımlar atılmıştır. Kısaca özetleyecek olursak bu son sene bağışçılarımızın katkısıyla fiziki mekanlarımızı büyüttük ve dental ünite sayımızı artırdık. Öncelikle bize ek bina yapan iş insanı Şen Piliç Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağ hanımefendiye ve Dental Ünit bağışında bulunan iş insanı Platin Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Fadıl Uzak beyefendiye bizim için çok acil ve bir o kadar değerli ihtiyaçlarımızı karşılarken gösterdikleri hayırseverlikten dolayı teşekkür ederiz. Sizin bu yardımlarınız o kadar değerliydi ki adeta bizim için can suyu hükmüne geçti. Ciddi yer sıkıntımız vardı. Bu aşamada mekan sıkıntımızı ek bina vasıtasıyla çözdük. Diş hekimliği nitelik olarak işlemlerin tamamına yakını girişimsel nitelikte bir branştır. Bu işlemler dental ünit olmadan yapılamaz. Bu konudaki bariz eksikliğimiz giderildi. Müteşekkiriz” dedi.

Konuşmasında mezun diş hekimlere seslenen Yıldız şunları söyledi: “Kendinize iyi davranın. Emek yoğun bir işiniz olacak. Hastalarınızı tedavi ederken başta iskelet sisteminiz ve dolaşım sisteminiz olmak üzere sağlığınıza dikkat edin. Maraton koşucusu gibi davranın. Çabanızı ilk yıllara yoğunlaştırıp sağlığınızdan olmayın. Son tavsiyem uzmanlaşma konusunda asla çekinik davranmayın. İdealinizdeki üniversite ya da çok popüler branşlar dışında daha az popüler ve daha az tercih edeceğiniz bölümler de bile yapacağınız uzmanlık az zamanda size çok olumlu ve avantajlı bir konum sağlayacaktır. Yarıştan kopmayın. Sözlerime son verirken mezuniyetinizi tekrar tebrik ediyor, sizlerin bugünlere gelmenizde pay sahibi olan ailenizi, ülkenizi, üniversitemizi unutmamanızı talep ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, hayırlı ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum. Yolunuz açık olsun.”

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ise konuşmasında, “Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, SAÜ ailesine biraz geç katıldı. Bundan dolayı mekan sorunu vardı. Bu sorunun çözümünde bize katkı yapan çok değerli iki iş insanını bugün üniversitemizde ağırlamış olmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. Bu katkılar bizim için oldukça anlamlı ve değerlidir. Bu nedenle bir kez daha üniversitemiz adına, şahsım adına başta Şen Piliç Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağ’a ve Platin Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Fadıl Uzak’a içtenlikle teşekkür ediyorum. İnşallah bu değerli katkılar örnek teşkil eder ve yayılır. Bu duygu ve düşüncelerle değerli öğrencilerimizin mezuniyetleri hayırlı olsun diyorum, başarılar diliyorum. Bahtları açık olsun, teşekkürler.” şeklinde konuştu.

Şen Piliç Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağ,  “Sizin mutluluğunuzu paylaşmak benim de içimi mutlulukla dolduruyor. Bugün yıllardır yaptığınız çalışmaların, gösterdiğiniz büyük çabanın sonucunu alacaksınız. Çalışma hayatınızla kendinize yeni bir sayfa açacaksınız. Geriye dönüp baktığınızda diş hekimi olmak için çalışarak geçirdiğiniz iyi ve kötü birçok anı hatırlıyorsunuz. Diş hekimliği bilimsellik yanında hastanızla empati kurmanız gereken bir sanat aynı zamanda. Her hastaya saygı göstermenizi tavsiye ederim zira her bir hasta en iyi tedaviyi almayı hak ediyor. Diş hekimliğine meslek olarak başlıyorsunuz tabi ki zorluklar olacaktır fakat sizi bugüne getiren kararlılığınızı hatırlamanız size yardımcı olacak. Kendinize ve eğitiminize güvenin. Mesleğiniz hayat boyu öğrenmeyi gerektiren bir meslek olduğu için öğrenmeye devam etmek durumundasınız. Bir gün buradaki herkes sizin hastanız olacak lütfen bize iyi davranın! Sizler artık birer sağlık çalışanısınız. Toplumun sağlık hizmetlerinin en iyisine eşit ve kapsayıcı bir şekilde ulaşması için elinizden geleni yapmayı unutmayın. Sevgili Diş Hekimliği mezunları, gelecek sizin. Her birinizi teker teker kutluyorum, her birinizin mesleğinde başarılı olmanızı diliyorum. İşinizi severek yapın, ileride iyi ki bu mesleği seçmişim demenizi diliyorum. Teşekkür ediyorum bana bu konuşmayı yapma fırsatı verdiğiniz için. Yolunuz açık olsun ” dedi.

Diş Hekimliği dönem birincisi Ogün Kaya mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Diş hekimliği fakültesi zorlu bir maratondu zorlu teorik sınavlar uykusuz geceler iş yetiştirme telaşıyla geçen preklinik günleri hekim olmanın sorumluluğunu sonuna kadar hissettiğimiz mesleki becerilerimizi kazandığımız stajlar sözlüler ve niceleri. Her birimiz bu noktalara gelebilmek için çok çalıştık alın teri döktük. Beş sene boyunca bu fakülte evimiz, arkadaşlarımız, ailemiz oldu. Acısıyla tatlısıyla geçen yılların ardından geriye dönüp baktığımızda yüzümüzde her zaman tebessümle hatırlayacağımız çok güzel anılar elde ettik. Zaman zaman bu yolculukta çok yorulsak da stajlarda hasta bakarken insanların hayatına dokunabilmek, bir hastanın ağrısını dindirmek, insanların gülümsemesine katkıda bulunabilmek tüm yorgunluklarımızı unutturarak kutsal ve onurlu bir görev olan hekimlik mesleğimizin önemini ve değerini kavramamızı sağladı”

Konuşmaların ardından öğrencilerin fotoğraflarından oluşan slayt gösterimi yapıldı ve dereceye giren mezunlara belge ve plaketleri verildi. Diş Hekimliği Fakültesi dönem birinciliğini Ogün Kaya, ikinciliğini Gökalp Yılmaz, üçüncülüğünü ise Anıl Dağlı elde etti.

Mezuniyet Töreninde SAÜ Rektörü Prof.Dr. Hamza Al, Diş Hekimliğine değerli katkılarından dolayı iş insanları Şenpiliç Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağ ve Platin Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Fadıl Uzak’a birer plaket verdi. Mezuniyet törenine SAÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Özer Köseoğlu, SAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yıldız, SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altıntoprak, SAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Narbay, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

Tören, öğrencilerin mezuniyet yemininin ardından keplerini atmaları ile sona erdi.


306 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.