error code: 521 Sakarya Üniversitesi Akademik Genel Kurul Toplandı - Sakarya Üniversitesi Haber Sitesi

Sakarya Üniversitesi Akademik Genel Kurul Toplandı

Sakarya Üniversitesi Akademik Genel Kurul Toplandı
18.10.2024
1.036
A+
A-

Sakarya Üniversitesi 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Genel Kurulu gerçekleşti.

17 Ekim 2024 tarihli Akademik Genel Kurul, Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Konferansta Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum ve Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Sakarya Üniversitesi Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin Yerebakan söz aldı.

“Büyük hedefler koyarsak, büyük başarılar elde ederiz”

Açılış konuşmasını yapan Akademik Kurul Onur Konuğu Prof. Dr. Metin Yerebakan meslek hayatındaki deneyimlerini ‘Öğretim Üyelerimizle Deneyim Bölüşme’ adlı sunumla katılımcılara aktardı. Sunum boyunca öğrencilik hayatından mesleki deneyimlerine ve çeşitli konulara değinen Prof. Dr. Yerebakan gelecekte, yapay zekanın üniversite öğreniminden iş hayatına etkilerinin önemine dikkat çekti. Sakarya Üniversitesinin ‘araştırma üniversitesi’ olma yolundaki desteğini yinelerken Sakarya Üniversitesinin ilk on üniversite içerisinde olmasını temenni etti. Büyük düşünmenin, büyük hedeflere; büyük hedeflerin de büyük başarılara dönüşeceğini söyleyen Prof. Dr. Yerebakan bilim, teknoloji ve sanayinin önemine dikkat çekerken öğretim üyelerinin öğrenciler için birer mentor olduklarını hatırlattı.

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum, Sakarya Üniversitesinin araştırma üniversitesi olma yolunda ki hedeflerini hatırlattı. Prof. Dr. Horzum Araştırma Üniversitesi ve Yüksek Öğretim Kurumları (YÖK) İzleme Kriterleri hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

“Projeler, girişimcilik ve hedefler temel konularımız”

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, konuşmasında girişimcilikle ilgili konulara değindi. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, “Üç konuyu çok önemsiyoruz. Eğitim, araştırma, topluma katkı. Bunların yanında uluslararasılaşma da önemsediğimiz konular arasında. Araştırma ekosisteminin güçlendirilmesinde proje kültürünün yaygınlaştırılmasına önem veriyoruz. Tüm öğretim üyelerimiz ve tüm öğrencilerimiz proje ile tanışmalıdır. Proje kültürünü liselere kadar yaymalıyız. Bir öğretim üyesinin, bir öğrencinin bir konuyu ele alması, onu bir sorunsala dönüştürmesi ve o konuda bir çözüm üretmesi başlı başına değer taşıyor. Çünkü bir proje üretmek, bir sorunsal üzerinde kafa yormak demek; sektöre, sanayiye, topluma, ülkeye, insanlığa değer katmak anlamına geliyor. Diğer taraftan girişimciliği de önemsiyoruz. Sadece iyi mühendisler, iyi fen bilimcileri, iyi sosyal bilimciler yetiştirmemiz yetmez. Mühendislerimizin, fen bilimcilerimizin, sosyal bilimcilerimizin aynı zamanda iyi birer girişimci olarak da yetişmesi gerekir. Girişimcilik bu ülkenin en fazla ihtiyaç duyduğu alandır.” ifadelerini kullandı.

“Düşünme biçimimizi de proje kültürüne odaklamalıyız”

Prof. Dr. Hamza Al, üniversite olarak düşünce biçiminin de proje kültürü ile uyumlu olması gerekliliğini vurgulayarak, “Ayıca, zihniyetimizi, bakış açımızı ve dilimizi dönüştürmek zorundayız. Yayından, projeden, topluma katkıdan bahsedeceğiz. Doğru şeyleri doğru şekilde yapacağız. Paradigmamızı değiştirip öğrencilerimizi 21. yüzyılın becerileri ile donatacağız. Mevlana’dan mülhem dünün teknolojisi dünde kaldı, artık yeni şeyler yapacağız. Tarım toplumunun büyük medeniyetlerini inşa eden bir neslin torunları olarak, sanayi çağını ıskalamış olsak bile, yeni çağı yakalayıp insanlık tarihinde yeniden hak etiğimiz yeri alacağız. Mazlum milletlerin sesi olacağız. Sakarya’nın bir üniversitesi olarak, Yüksek Öğretim sisteminin bir parçası olarak, bu ülkenin bir üniversitesi olarak ülkemizin önceliklerini dikkate alarak şehrimize, halkımıza, ülkemize, insanlığa hizmet etmeye çalışacağız. Sakarya Üniversitesi de insanlığın hedeflerine hizmet eden ve bunun gururunu yaşayan bir üniversite olacak.’’ dedi.

Haber : Eren Artan – Ahmet Gökdere

PDF : Prof. Dr. Metin Yerebakan Sunum


1.036 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.