MIT Sakarya Üniversitesi’nde

MIT Sakarya Üniversitesi’nde
01.06.2011
951
A+
A-

Massachusetts Institute of Technology (MIT) Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dale Frank Morgan tarafından Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü’nde “Veri ve Modeller” adlı seminer verildi.

27 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından organize edilen seminer teorik ve uygulamalı kurs şeklinde gerçekleştirildi.

Massachusetts Institute of Technology (MIT) Üniversitesi Dünya, Atmosfer ve Gezegen  Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof F. Dale Morgan tarafından gerçekleştirilen seminerde, ‘Matriks Teorisi ve istatistik, rastgele ve grid arama yöntemi, doğrusal ve doğrusal olmayan en küçük kareler, maksimum olasılık tahmini gibi konular ele alındı.

Katılımcılar, Prof. F. Dale Morgan’ın verdiği bilgilerin çok önemli olduğu, bu eğitimle hem deneysel hem teorik çalışmalarda fikir sahibi olduklarını dile getirdiler.

Yaz Kurslarını Sürekli Hale Getirmek İstiyoruz

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Harun Taşkın, “Yaz kurslarını sürekli hale getirmek istiyoruz. Kursiyerler de bu etkinliğin tekrarlanmasını çok istiyorlar, bu da kursun çok verimli geçtiğinin bir göstergesidir” açıklamasında bulundu.

Yaz kursu dışında da, Prof. Morgan’ın Sakarya Üniversitesi’nde ders vermesini istediklerini dile getiren Prof. Dr. Harun Taşkın “Hocamızın bir dönem boyunca lisansüstü ders vermesini istiyoruz. Umarım bu gerçekleşir. Fen Bilimleri Enstitüsü olarak da bu tip faaliyetleri sürekli destekliyoruz” dedi.

MIT’te Her Yaz Düzenleniyor

Massachusetts Institute of Technology’de uzun yıllar görev yaptıktan sonra Sakarya Üniversitesi’ne gelen Prof. Dr. Levent Gülen ise  “Bu kursu MIT’den biliyorum. Bu kurs sadece jeofizik bölümünü ilgilendirmiyor. Bu bölümlerin dışında borsadan, ekonomiden çok değişik sosyal alanlardan, birçok insanın ilgisini çekiyor. Bu nedenle MIT’de bu kurs her yaz verilir.” dedi.

Konuşmalarından ardından Fen Bilimleri Enstitüsünde düzenlenen törenle Prof F. Dale Morgan Prof. Dr. Harun Taşkın ve Prof. Dr. Levent Gülen tarafından katılımcılara sertifika takdim edildi.

Sertifika töreninin ardından, Prof. F. Dale Morgan ve Asistanı Nasruddin Nazerali’ye SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından Teşekkür Belgesi verildi.

 

01/06/2011 – Yunus Cam

 
951 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.