Gök Gürültülü

Kalp Deliği Kapalı Ameliyatla Tedavi Edildi

20.02.2015

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji kliniğinde başarılı bir ameliyat daha gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji kliniğinde, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir liderliğindeki ekip, geçtiğimiz günlerde önemli bir ameliyata daha imza attı. Kalbinde delik bulunan 18 yaşındaki bir hasta, yapılan başarılı bir tedavi ile sağlığına kavuştu.

Ameliyat hakkında bilgi veren SAÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gündüz, “Geçen hafta kalbinde delik olan 18 yaşında bir genç kızımız,  başka merkezlerde yapılmaya cesaret edilmediği için ünitemize tedavi amacıyla sevk edildi. Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Akdemir liderliğinde bir ekip tarafından, perkütan (kapalı) yolla ameliyatla, yarım saatten kısa süre içinde başarılı bir şekilde tedavisini tamamladık. Hastamızın sağlık durumu şu an gayet iyi ve nefes darlığı, çarpıntı gibi yakınmaları kısa sürede geçti” dedi.

Çevre illerden hastaların, tedavi için SAÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji bölümünü tercih ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Gündüz, “Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Prof. Dr. Ersan Tatlı, Prof. Dr. Harun Kılıç, Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar, Doç. Dr. Mustafa Tarık Ağaç, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bülent Vatan kendilerini ispat etmiş değerli ve özel bilim adamları. Bu haliyle üst düzey bir merkeziz, hocalarımız birbirleriyle uyum içinde, destekleyici ve katkı verici şekilde çalışıyor” diye konuştu.

Prof. Dr. Gündüz,  Sakarya’ya böyle bir klinik kazandırdıkları için çok mutlu ve gururlu olduklarını, bu kliniğe katkılarını esirgemeyen başta rektörümüz Sayın Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a, Kamu Hastaneleri genel sekreterimiz Sayın Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’a ve Hastane yöneticimiz Prof. Dr. Zekeriya İlçe’ye çok teşekkür ettiklerini söyledi.

20/02/2015 – MA