Endonezyalı Öğrenciler SAÜ’de

Endonezyalı Öğrenciler SAÜ’de
08.02.2016
846
A+
A-

Türkiye’deki Endonezyalı Öğrenciler Birliği Kongresi, Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

SAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrede bir konuşma yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, farklı ülkelerden gelen 3 bin 500’e yakın yabancı öğrenciyi Sakarya Üniversitesi’nde misafir ettiklerini söyledi.

Orta Asya, Avrupa ve Afrika kıtasından gelen öğrencilerin SAÜ’de bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Elmas, “Öğrencilerimizin yüzde 80’i bu bölgeden geldi. Türk Cumhuriyetlerinden, Balkanlar’dan ve Endonezya’dan gelenler var” diye konuştu.

Prof. Dr. Elmas, Endonezya’nın gönül ve kalplerinin çok yakın olduğu bir ülke olduğunu vurgulayarak, “O bakımdan Endonezyalıları çok seviyoruz. Çünkü oralara gittiğimizde kendi değerlerimizi, inancımızı, kültürümüzü ve yaşadığımız atmosferi görüyoruz. Türkiye’de oradan insanlarla karşılaştığımızda onlarla çok çabuk ilişki kurabiliyoruz. O nedenle bunları da değerlendirmek istiyoruz. Ülkemizin büyük hedefleri var, tarihinde çok büyük bir imparatorluğun üzerine kurulmuş bir ülkemiz var. Buralarla ilişkilerimizi geliştirmek zorundayız, buna mecburuz” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda bu konuda önemli çalışmalara imza attığını vurgulayan Prof. Dr. Elmas, “Bu çalışmaların aslında meyvesini verecek en iyi iş, öğrenci değişimi. Bizim üniversite olarak 5 bin öğrenci hedefimiz var. Endonezya’dan daha çok öğrenci gelmesini de arzu ederiz. Bu hedefimizin amacı, Türkiye’nin gelecek 10-20 yılda uluslararası alanda, ticarette, ekonomide, kültürde ve diğer alanlarda yapacağı gelişmeler için bizler sizi elçi olarak görüyoruz. Ülkemizi tanıtacak, ülkemiz adına oralarda bizlere ilişki kurmada yardım edecek kişiler olarak görüyoruz. O bakımdan sizlerin sıkıntı yaşamaması için olağanüstü gayret gösteriyoruz. Bu konuda eksikliklerimiz varsa yine de bildirin, tamamlarız. Sakarya’da sivil toplum kuruluşları bu konuda gayret gösteriyor çünkü Sakarya bu bilincin farkında olan bir şehir. Ve Sakarya Üniversitesi’nin kapısı, her zaman sizlere açıktır” şeklinde konuştu.

Endonezya Cumhuriyeti Büyükelçiliği yetkilileri de SAÜ’ye ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

08.02.2016 – MA
846 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.